Εύκολη συνταγή για γαριδομακαρονάδα

Υπέροχος συνδυασμός του μακαρονιού με τη γαρίδα που σου αφήνει στο στόμα μια ευχάριστη γεύση.

Η γαριδομακαρονάδα είναι εύκολη στην εκτέλεσή της και δεν χρειάζεται πολλά υλικά.

 

ΥΛΙΚΑ

  • 8 γαρίδες μέτριες κατά προτίμηση φρέσκιες
  • 3- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 καυτερή πιπερίτσα ή μπούκοβο
  • 1/4 φλ. ούζο
  • 1 πρεζα καστανή ζάχαρη (προαιρετικά)
  • 400 γραμ. ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκες ή κονκασέ
  • 2 κ.γ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 300 γραμ. Σπαγγέτι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά για τη γαριδομακαρονάδα, καθαρίζουμε τις γαρίδες, βγάζοντας το κέλυφος από το σώμα και αφήνοντας το κεφάλι, γιατί σε αυτό κρύβεται όλη η νοστιμιά. Αφαιρούμε με προσοχή το έντερο από την ράχη της κάθε γαρίδας.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και ολόκληρη τη σκελίδα του σκόρδου για 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες  και τις σοτάρουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε την καυτερή πιπερίτσα, για έξτρα σπιρτάδα στη γαριδομακαρονάδα μας. Σβήνουμε με το ούζο, και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 1-2 λεπτά. Βγάζουμε τις γαρίδες σε μία πιατέλα και τις σκεπάζουμε. Να θυμάστε ότι είναι σημαντικό να μην παραβράσετε τις γαρίδες.

Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη και τις ντομάτες και βράζουμε για 7-8 λεπτά. Ξαναρίχνουμε τότε τις γαρίδες να βράσουν, για 2 λεπτά μόνο, με τη σάλτσα.

Στο μεταξύ έχουμε βράσει τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε με μία τσιμπίδα. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι όπως στάζουν νερό και τα αφήνουμε να βράσουν μέσα τη σάλτσα για 1 λεπτό, σε δυνατή φωτιά για να γλασάρει η σάλτσα. Πασπαλίζουμε τη μακρονάδα με το μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πριν από ακριβώς 50 χρόνια ο οραματιστής Κώστας Καββαθάς δημιούργησε το περιοδικό 4 Τροχοί

Ακριβώς 50 χρονια πριν ο Κώστας Καββαθάς κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος των 4Τροχών την 1η Οκτωβρίου του 1970. Του περιοδικού που έμελλε να γίνει...

Γιάννης Ζευγώλης: Παρουσιάζει το νέο του βιβλίο με τίτλο «Καλημέρα»

Ο Γιάννης Ζευγώλης μας λέει την δική του «Καλημέρα» και μας παροτρύνει να κάνουμε το ίδιο μέσα από το νέο του βιβλίο που κυκλοφορεί...

Η συμβίωση ενός 35αρη με τους γονείς του

Όσοι έχουν «πατήσει» τα 35 και μένουν ακόμα με τους γονείς τους καταλαβαίνουν ότι η συμβίωση είναι περίπλοκη. Αυτό που πρέπει να μας απασχολεί...

Μελαχρινός με κόκκινο μούσι; Μάθε τον λόγο

Είσαι μελαχρινός και έχεις κόκκινο μούσι; Φοβάσαι μήπως συμβαίνει κάτι και υπάρχει αυτή η διχρωμία ανάμεσα στα μαλλιά και στο μούσι σου; Οι ειδικοί αναφέρουν...

Μύδια: Εύκολη και καλοκαιρινή συνταγή

Τα μύδια είναι από τα οστρακοειδή που όταν βγαίνουμε έξω για φαγητό, είναι από τα πρώτα πιάτα που παραγγέλνουμε. Ιδίως το καλοκαίρι, που είναι η περίοδος όπου το ψάρι...