Συνταγή για γρήγορα donuts

Αρκετοί από εμάς, συνηθίζουμε το πρωί που πηγαίνουμε στη δουλειά να σταματάμε σε ένα φούρνο για να πάρουμε τα αγαπημένα μας donuts.

Και αφού τ’ αγαπάμε τόσο πολύ γιατί να μην τα φτιάξουμε μόνοι μας στο σπίτι;

Η παρακάτω εκπληκτική συνταγή για donuts όχι απλά είναι εύκολη στην εκτέλεσής της αλλά είναι και πολύ γευστική.

 

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 ΜΕΡΙΔΕΣ

  • 350 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
  • 1 αβγό, μεσαίο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 180 γρ. γάλα
  • 400 ml ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
  • αλεύρι γ.ο.χ., για το άνοιγμα της ζύμης

 

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ

  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 30 γρ. κανέλα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε

Προσθέτουμε το αβγό, το ελαιόλαδο, το εκχύλισμα βανίλιας και το γάλα. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και όταν δεν μπορούμε πια να ανακατέψουμε το μείγμα, το πλάθουμε με τα χέρια μας.

Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας και ανοίγουμε το ζυμάρι με τα χέρια σε πάχος 1-1,5 εκ.

Παίρνουμε δύο στρογγυλά κουπάτ με διάμετρο 10 εκ. και 2 εκ. Κόβουμε όλο το ζυμάρι με το κουπάτ 10 εκ. ώστε να δημιουργήσουμε τα donuts και με το κουπάτ 2 εκ. κάνουμε μια τρύπα στη μέση. Εάν δεν έχουμε κουπάτ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια κούπα και την τρύπα στη μέση να τη δημιουργήσουμε με τα δάχτυλά μας.

Τηγανίζουμε τα donuts σε 2 δόσεις για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να χρυσαφίσουν και να φουσκώσουν.

Παράλληλα σε ενα μπολ ανακατεύουμε την κανέλα με τη ζάχαρη.

Αφαιρούμε τα donuts από το τηγάνι και τα ρίχνουμε στο μπολ με την κανέλα και τη ζάχαρη. Πασπαλίζουμε καλά και τις 2 πλευρές.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tres leches cake

Πιθανότατα δεν θα το γνωρίζετε, μιας και είναι ένα γλυκό προερχόμενο από την Κεντρική και Νότια Αμερική. Η λέξη «tres leches» σημαίνει «τρία γάλατα», τα...

Fuji Latifudia: Μας εξηγεί όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε πριν κάνουμε tattoo

Τα τατουάζ έχουν γίνει της μόδας και πλέον σπάνια συναντάς κάποιος που δεν έχει «χτυπήσει» κάτι στο σώμα του. Όσοι ξεκινούν να κάνουν τατουάζ το...

Ποιο είναι το σωστό μήκος μαγιό

Το πως θα βγούμε στην παραλία είναι κάτι που μας απασχολεί γιατί θέλουμε να είμαστε στιλάτοι ακόμα και εκεί. Oπότε και τα μαγιό μας πρέπει...

Τα λάθη που κάνουμε όταν πίνουμε καφέ

Ο καφές είναι το πρώτο πράγμα που κάνουμε όταν ξυπνάμε «για να ανοίξει το μάτι μας» kαι αυτό γιατί η καφεΐνη που περιέχει είναι...

Γιατί δεν πρέπει να ζυγίζεσαι καθημερινά

Η ζυγαριά δεν πρέπει να μας γίνεται εμμονή. Αρκετοί από εμάς, όταν τρώμε πηγαίνουμε στη ζυγαριά για να δούμε πόσες θερμίδες πήραμε. Επίσης, όταν γυμναζόμαστε,...