fbpx

Συνταγή για σοκολατένιο κέικ με ελαιόλαδο

Το κέικ είναι ένα γλυκό που αγαπάμε και που το φτιάχνουμε αρκετά συχνά. Έχει διάφορες παραλλαγές, και αυτή που σας παρουσιάζουμε είναι με ελαιόλαδο.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑΨΙ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 20 CM

 

-200 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

-160 γρ. ελαιόλαδο

-200 γρ. ζάχαρη άχνη

-200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-160 γρ. φουντούκια αλεσμένα σε σκόνη+30 γρ. χοντροκοπανισμένα

-100 γρ. σταφίδες

-1/2 κ.γ. κανέλα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Κατόπιν την ανακατεύετε με το ελαιόλαδο. Προσθέτετε τη ζάχαρη κι ανακατεύετε καλά με μια μαρίζ. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι με τα αλεσμένα σε σκόνη φουντούκια. Έπειτα ρίχνετε το μείγμα αυτό στη σοκολάτα σε δύο δόσεις κι ανακατεύετε καλά με τη μαρίζ. Τέλος προσθέτετε τις σταφίδες. Αδειάζετε σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί, πασπαλίζετε με το χοντροκομμένο φουντούκι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για 25-30 λεπτά ή ώσπου να βγει καθαρό το μαχαίρι που μπήγετε στο κέντρο του ταψιού. Καλή σας απόλαυση!

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

5 μυστικά για τέλειο ψητό κοτόπουλο

Όσοι θεωρούν τον εαυτό τους «καλούς μάγειρες» σίγουρα γνωρίζουν και πως να φτιάχνουν το τέλειο ψητό κοτόπουλο. Σεφ μπορεί να μην είστε αλλά τα στοιχειώδη...

Γιατί νιώθουμε καλά όταν φεύγουμε διακοπές

Όταν πλησιάζει η ώρα των διακοπών καθόμαστε σε αναμμένα κάρβουνα.  Mετράμε τις ώρες, τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα μέχρι να έρθει εκείνη η όμορφη...

Ducati Multistrada V4: H πρώτη μοτοσικλέτα με συστήματα υποβοήθησης οδήγησης

Η νέα Ducati Multistrada, που για το 2021 θα διαθέτει και έκδοση με τον θηριώδη κινητήρα V4 των 1.103 κ.εκ. της Panigale, θα είναι...

Εβδομαδιαίες αστρολογικές προβλέψεις – Πώς μας επηρεάζει η αντίθεση του Ήλιου με τον Πλούτωνα;

Τι επιφυλάσσει η εβδομάδα που έρχεται; Πώς μας επηρεάζει ο Ήλιος στον Καρκίνο που σχηματίζει αντίθεση με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω; Διαβάστε αναλυτικά τις...

Δες ποια φαγητά ψήνονται στα κάρβουνα

Το ψήσιμο είναι αντρική υπόθεση kαι μια από τις αγαπημένες συνήθειες των περισσοτέρων από εμάς. Ξέρουμε τα κόλπα και κάποιες τεχνικές ψησίματος , όποτε...