Συνταγή για σοκολατένιο κέικ με ελαιόλαδο

Το κέικ είναι ένα γλυκό που αγαπάμε και που το φτιάχνουμε αρκετά συχνά. Έχει διάφορες παραλλαγές, και αυτή που σας παρουσιάζουμε είναι με ελαιόλαδο.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑΨΙ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 20 CM

 

-200 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

-160 γρ. ελαιόλαδο

-200 γρ. ζάχαρη άχνη

-200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-160 γρ. φουντούκια αλεσμένα σε σκόνη+30 γρ. χοντροκοπανισμένα

-100 γρ. σταφίδες

-1/2 κ.γ. κανέλα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Κατόπιν την ανακατεύετε με το ελαιόλαδο. Προσθέτετε τη ζάχαρη κι ανακατεύετε καλά με μια μαρίζ. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι με τα αλεσμένα σε σκόνη φουντούκια. Έπειτα ρίχνετε το μείγμα αυτό στη σοκολάτα σε δύο δόσεις κι ανακατεύετε καλά με τη μαρίζ. Τέλος προσθέτετε τις σταφίδες. Αδειάζετε σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί, πασπαλίζετε με το χοντροκομμένο φουντούκι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για 25-30 λεπτά ή ώσπου να βγει καθαρό το μαχαίρι που μπήγετε στο κέντρο του ταψιού. Καλή σας απόλαυση!

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πως να φορέσεις σωστά το άρωμά σου

Το άρωμα είναι η πινελιά που ολοκληρώνει την εμφάνισή μας, είναι η ενίσχυση του ηθικού μας. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό και να διαλέγεις αυτό...

Το πρώην κορίτσι του Πίπεν βάζει «φωτιά» στο Instagram

H πρώην σύζυγος του Σκότι Πίπεν, Λάρσα Πίπεν είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο καυτά θηλυκά και φροντίζει να το αποδεικνύει συνέχεια κοινοποιώντας...

Πες μου την ηλικία σου, να σου πω το στυλ σου

Είναι δυνατόν το ντύσιμό μας να καθορίζεται σύμφωνα με την ηλικία μας; Για κάποιους από εμάς, το στυλ σχετίζεται με το πόσα χρόνια κουβαλάμε στη...

Τι πρέπει να αποφύγετε μετά το φαγητό

Στην διατροφή μας υπάρχουν κάποιοι βασικοί κανόνες που πρέπει να ακολουθούμε όπως εξάλλου και μετά από το εκάστοτε γεύμα. Καταγράφουμε, λοιπόν, μερικά από αυτά...

Πατάτες γεμιστές με πιπεριές φλωρίνης και γαλοπούλα

Η πατάτα είναι ένα από τα βασικά συστατικά στα περισσότερα φαγητά γιατί ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα. Βέβαια μπορεί να σταθεί και μόνη της σαν...