fbpx

Συνταγή για σοκολατένιο κέικ με ελαιόλαδο

Το κέικ είναι ένα γλυκό που αγαπάμε και που το φτιάχνουμε αρκετά συχνά. Έχει διάφορες παραλλαγές, και αυτή που σας παρουσιάζουμε είναι με ελαιόλαδο.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑΨΙ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ 20 CM

 

-200 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

-160 γρ. ελαιόλαδο

-200 γρ. ζάχαρη άχνη

-200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

-160 γρ. φουντούκια αλεσμένα σε σκόνη+30 γρ. χοντροκοπανισμένα

-100 γρ. σταφίδες

-1/2 κ.γ. κανέλα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Κατόπιν την ανακατεύετε με το ελαιόλαδο. Προσθέτετε τη ζάχαρη κι ανακατεύετε καλά με μια μαρίζ. Σε ένα μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι με τα αλεσμένα σε σκόνη φουντούκια. Έπειτα ρίχνετε το μείγμα αυτό στη σοκολάτα σε δύο δόσεις κι ανακατεύετε καλά με τη μαρίζ. Τέλος προσθέτετε τις σταφίδες. Αδειάζετε σε λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί, πασπαλίζετε με το χοντροκομμένο φουντούκι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 160C για 25-30 λεπτά ή ώσπου να βγει καθαρό το μαχαίρι που μπήγετε στο κέντρο του ταψιού. Καλή σας απόλαυση!

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

5 μυστικά για τέλειο ψητό κοτόπουλο

Όσοι θεωρούν τον εαυτό τους «καλούς μάγειρες» σίγουρα γνωρίζουν και πως να φτιάχνουν το τέλειο ψητό κοτόπουλο. Σεφ μπορεί να μην είστε αλλά τα στοιχειώδη...

Ο σκύλος είναι ο καλύτερος coach του ανθρώπου

Το ότι ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου το ξέρουμε, αλλά περισσότερο εκείνοι που τον έχουν σαν κατοικίδιο. Ένας ισχυρός δεσμός που δεν...

Έτσι θα προστατέψεις τα μαλλιά σου από το θαλασσινό νερό

Όλοι περιμένουμε πως και πως το καλοκαιράκι για ν' απολαύσουμε τη θάλασσα και τον καυτό ελληνικό ήλιο. Να καθόμαστε με τις ώρες χαλαροί και...

Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε στην μπύρα λεμόνι

Η μπύρα «τραβιέται» περισσότερο το καλοκαίρι και όλοι την θέλουμε όσο πιο παγωμένη γίνεται. Πολλοί την απολαμβάνουμε βάζοντας μια φέτα λεμόνι, για να της δώσουν...

Το ροχαλητό κρύβει κινδύνους

Πόσες φορές έχει ξυπνήσει η σύντροφός σας από το ροχαλητό σας; Δυστυχώς συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Δεν γίνεται επίτηδες ή για να σπάσετε...