fbpx

Σνίτσελ κοτόπουλο στο τηγάνι ή στο φούρνο

Το σνίτσελ είναι ένα νόστιμο φαγητό που γίνεται στο τηγάνι ή στο φούρνο. Συνδυάζεται με πατάτες,  ρύζι,  πράσινη σαλάτα, ακόμα και με ψητά λαχανικά.

Το σνίτσελ είναι ένα εύκολο φαγητό που δεν θέλει πολύ χρόνο για να ετοιμαστεί.

 

 

ΥΛΙΚΑ

 ΓΙΑ ΤΟ ΣΝΙΤΣΕΛ

  • 2 κομμάτια φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • 1 φλ. αλεύρι
  • 1 φλ. παρμεζάνα
  • 2 φλ. ψίχουλα ή φρυγανιά
  • 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3-4 αυγά

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

  • 5 πατάτες
  • 250 γραμ. γάλα
  • 250 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κλ. θυμάρι
  • λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 100 γραμ. γραβιέρα τριμμένη
  • 100 γραμ. Παρμεζάνα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΑ ΣΝΙΤΣΕΛ ΠΑΝΕ

Κόβουμε σε λεπτές φέτες το φιλέτο κοτόπουλο και το χτυπάμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες να γίνει πλακέ.

Ανακατεύουμε τα ψίχουλα με το τυρί, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο.

Βάζουμε σε τρία διαφορετικά μπολ το αλεύρι, τα αυγά και τα ψίχουλα.

Βουτάμε κάθε κομμάτι με τη σειρά στο αλεύρι, τινάζουμε μετά στο αυγό και τέλος, τινάζουμε στα ψίχουλα. Αφήνουμε σε λαδόκολλα για 30′ στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί το πανάρισμα.

Ζεσταίνουμε λίγο λάδι στο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ροδίζουμε τα σνίτσελ για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Εναλλακτικά, ψήνουμε τα σνίτσελ κοτόπουλο στο φούρνο, στον αέρα στους 200ºC . Τα βάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε για 15′.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ºC. Σε κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα, το γάλα, το σκόρδο, το μοσχοκάρυδο, το δαφνόφυλλο και το θυμάρι και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές, σχεδόν διάφανες φέτες. Τις ρίχνουμε στην κρέμα και σιγοβράζουμε για 4′. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Απαλά ανακατεύουμε τις πατάτες να ξεκολλήσουν μεταξύ τους. Βγάζουμε τις πατάτες με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε λαδωμένο πυρίμαχο, βαθύ σκεύος.

Ρίχνουμε το σχοινόπρασο, τη γραβιέρα και την παρμεζάνα στην κρέμα και ανακατεύουμε να λιώσουν. Περιχύνουμε με την κρέμα.

Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και βάζουμε βάρος στην επιφάνεια της πίτας.
Ψήνουμε για 25′ -30′. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10′ μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.

Αφήνουμε να σταθεί 10′ και έπειτα σερβίρουμε.

Πηγή: womensnews.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Φιλίες διάσημων Ελλήνων που τέλειωσαν άδοξα

Οι φιλίες είναι όπως και οι σχέσεις. Κάποιες κρατάνε χρόνια και κάποιες τελειώνουν άδοξα αφήνοντας πικρία και απογοήτευση. Για να είναι μια φιλία σε γερά...

Ο «αιώνιος έφηβος» Σάββας Θεοδωρίδης θα παίζει σ’άλλο γήπεδο τώρα

Ο «τεράστιος» Σάββας Θεοδωρίδης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 18 Φεβρουαρίου 1935 και πέθανε στις 17 Αυγούστου 2020 σε ηλικία 85 ετών. Ήταν παλαίμαχος Έλληνας διεθνής...

Τέλειο ψητό μανούρι με μέλι και μπέικον

Στις εξόδους μας δοκιμάζουμε νέες γεύσεις που μας κάνουν να παραμιλάμε. Το μανούρι, είναι ένα εξαιρετικό τυρί που οι περισσότεροι έχουν δοκιμάσει. Ίσως στη...

Εστίασε στα γυναικεία στήθη και θα ζήσεις περισσότερο

Όπως και να το κάνουμε, το στήθος και τα οπίσθια της γυναίκας είναι δύο σημεία που μας τραβάνε την προσοχή. Είναι ένα όμορφο θέαμα...

Πως θα διατηρηθείς υγιής και δυνατός για πάντα

Μια γυμναστική που συμπεριλαμβάνει βάρη είναι ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις έτσι ώστε να είσαι πάντα υγιής και δυνατός. Δε το λέμε εμείς, αλλά...