Σνίτσελ κοτόπουλο στο τηγάνι ή στο φούρνο

Το σνίτσελ είναι ένα νόστιμο φαγητό που γίνεται στο τηγάνι ή στο φούρνο. Συνδυάζεται με πατάτες,  ρύζι,  πράσινη σαλάτα, ακόμα και με ψητά λαχανικά.

Το σνίτσελ είναι ένα εύκολο φαγητό που δεν θέλει πολύ χρόνο για να ετοιμαστεί.

 

 

ΥΛΙΚΑ

 ΓΙΑ ΤΟ ΣΝΙΤΣΕΛ

  • 2 κομμάτια φιλέτο στήθος κοτόπουλο
  • 1 φλ. αλεύρι
  • 1 φλ. παρμεζάνα
  • 2 φλ. ψίχουλα ή φρυγανιά
  • 2 πρέζες μοσχοκάρυδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3-4 αυγά

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

  • 5 πατάτες
  • 250 γραμ. γάλα
  • 250 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κλ. θυμάρι
  • λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 100 γραμ. γραβιέρα τριμμένη
  • 100 γραμ. Παρμεζάνα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΑ ΣΝΙΤΣΕΛ ΠΑΝΕ

Κόβουμε σε λεπτές φέτες το φιλέτο κοτόπουλο και το χτυπάμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες να γίνει πλακέ.

Ανακατεύουμε τα ψίχουλα με το τυρί, το μοσχοκάρυδο και αλατοπίπερο.

Βάζουμε σε τρία διαφορετικά μπολ το αλεύρι, τα αυγά και τα ψίχουλα.

Βουτάμε κάθε κομμάτι με τη σειρά στο αλεύρι, τινάζουμε μετά στο αυγό και τέλος, τινάζουμε στα ψίχουλα. Αφήνουμε σε λαδόκολλα για 30′ στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί το πανάρισμα.

Ζεσταίνουμε λίγο λάδι στο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ροδίζουμε τα σνίτσελ για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Εναλλακτικά, ψήνουμε τα σνίτσελ κοτόπουλο στο φούρνο, στον αέρα στους 200ºC . Τα βάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και ψήνουμε για 15′.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ºC. Σε κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα, το γάλα, το σκόρδο, το μοσχοκάρυδο, το δαφνόφυλλο και το θυμάρι και τα αφήνουμε να πάρουν βράση.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε πολύ λεπτές, σχεδόν διάφανες φέτες. Τις ρίχνουμε στην κρέμα και σιγοβράζουμε για 4′. Αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Απαλά ανακατεύουμε τις πατάτες να ξεκολλήσουν μεταξύ τους. Βγάζουμε τις πατάτες με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε λαδωμένο πυρίμαχο, βαθύ σκεύος.

Ρίχνουμε το σχοινόπρασο, τη γραβιέρα και την παρμεζάνα στην κρέμα και ανακατεύουμε να λιώσουν. Περιχύνουμε με την κρέμα.

Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και βάζουμε βάρος στην επιφάνεια της πίτας.
Ψήνουμε για 25′ -30′. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10′ μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.

Αφήνουμε να σταθεί 10′ και έπειτα σερβίρουμε.

Πηγή: womensnews.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tips για να δείχνεις νέος ακόμα και αν είσαι 40 plus

Κάθε ηλικία έχει τη δική της γοητεία. Οπότε, πρέπει ν’αποδεχτούμε το γεγονός ότι ο χρόνος που περνάει δεν γίνεται να μην αφήσει το στίγμα...

Ο chef Στέφανος Καριοφύλλης προτείνει liguine με γαρίδες και τριαντάφυλλα

Ο έρωτας περνάει από το στομάχι, και οι γυναίκες εκτιμούν όταν ο άνδρας μπει στη διαδικασία να μαγειρέψει κάτι για εκείνες. Ο Στέφανος Καριοφύλλης προτείνει...

Βαρουφάκης: Το πολιτικό πρόσωπο με το αμφιλεγόμενο στιλ

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αποτελεί ένα αμφιλεγόμενο πρόσωπο, τόσο για τις πολιτικές του προτάσεις, όσο και για το εκκεντρικό του στιλ. Γεννημένος στις 24 Μαρτίου 1961...

O Πιέρ Γκασλί ήταν ο μεγάλος νικητής του εκπληκτικού και επεισοδιακού Γκραν Πρι Ιταλίας!

O Πιερ Γκασλί ήταν ο μεγάλος νικητής στη Monza! Στη 2η θέση ο Κάρλος Σάινθ δεν μπόρεσε να φτάσει τον Γάλλο και 3ος τερμάτισε...

Λινό πουκάμισο: Ο σύμμαχος του άντρα

Η εποχή του καλοκαιριού και της ζέστης μας δίνει το  έξτρα κίνητρο για να φοράμε όσο πιο ανάλαφρα ρούχα γίνεται. Και το λινό πουκάμισο...