Στις εξόδους μας δοκιμάζουμε νέες γεύσεις που μας κάνουν να παραμιλάμε. Το μανούρι, είναι ένα εξαιρετικό τυρί που οι περισσότεροι έχουν δοκιμάσει. Ίσως στη πιο κλασική του μορφή.
Η παρακάτω συνταγή συνδυάζει τη γεύση του μπέικον και του κρεμμυδιού με την υπέροχη γεύση του μελιού.
ΥΛΙΚΑ
- 2 φέτες μανούρι, πάχους 1 εκ.
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 6 φέτες μπέικον, κομμένες σε λεπτές φέτες
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 4 κ.σ μέλι
- ½ κ.γ μείγμα μυρωδικών και μπαχαρικών
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ψήνουμε το μανούρι στο γκριλ για 3΄-4΄, έως ότου πάρει λίγο χρώμα.
- Στο μεταξύ, σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το μπέικον στο ελαιόλαδο για 2΄-3΄. Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε ελαφρά το μέλι.
- Βγάζουμε το τυρί από τον φούρνο, περιχύνουμε με το μέλι και γαρνίρουμε με το μπέικον και το κρεμμύδι.
- Πασπαλίζουμε τέλος με το αρωματικό μείγμα μυρωδικών και λαχανικών και σερβίρουμε.