fbpx

Tres leches cake

Πιθανότατα δεν θα το γνωρίζετε, μιας και είναι ένα γλυκό προερχόμενο από την Κεντρική και Νότια Αμερική.

Η λέξη «tres leches» σημαίνει «τρία γάλατα», τα οποία αποτελούν το πλούσιο σιρόπι του κέικ.

ΥΛΙΚΑ

Για το παντεσπάνι
  • 1½ φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γλ. κοφτό μπέικιν
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 125 γραμ. βούτυρο (σε θερμ. δωμ.)
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 5 αυγά (σε θερμ. δωμ.)
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα από 1 μικρο λεμόνι (ακέρωτο)
Για το σιρόπι
  • 1 κουτί ζαχαρούχο (400 γραμ.)
  • 1 κουτί εβαπορέ (400 γραμ.)
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος light
Για το γαρνίρισμα
  • 1½ φλ. κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 2 κ.σ ζάχαρη άχνη
  • λίγη κανέλα ξύσμα σοκολάτας ή φρούτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 °C στον αέρα.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα μακρόστενο ταψάκι 34χ22 εκατ. Τινάζουμε το περιττό αλεύρι.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μπολ.

Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη και με μίξερ χειρός τα χτυπάμε για  2-3΄μέχρι να γίνουν κρέμα.

Ένα-ένα προσθέτουμε τα αυγά, χτυπώντας με το μίξερ κάθε φορά ώστε να πίνει το μείγμα κάθε αυγό που προσθέτουμε.

Προσθέτουμε τη βανίλια και το ξύσμα.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ χειρός και λίγο-λίγο σταδιακά, προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας πάντα με ο μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα.

Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί.

Ψήνουμε το κέικ για 30΄στη μεσαία σχάρα.

Αφού βγει το παντεσπάνι από το φούρνο όπως είναι ζεστό, το τρυπάμε με σουβλί ή με ένα πιρούνι ολόγυρα παντού.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 20΄.

Για το σιρόπι γάλακτος

Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα το εβαπορέ μαζί με το ζαχαρούχο, να ενωθούν. Σιγά-σιγά, προσθέτουμε τη light κρέμα. Μόλις ενωθούν τα υλικά σταματάμε το μίξερ.

Με αυτό το υγρό μείγμα (γαλατένιο σιρόπι) που δημιουργήθηκε, περιχύνουμε το παντεσπάνι σιγά-σιγά μέχρι να το ρουφήξει όλο.

Αφού κυρώσει τελείως το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον.

Το γλυκό θα είναι ζουμερό και το παντεσπάνι αφράτο και γαλατένιο.

Σερβίρεται παγωμένο και είναι καλύτερο πάντα την επόμενη ημέρα.

Για το γαρνίρισμα

Χτυπάμε σε ένα μπολ με μίξερ χειρός την κρύα κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσει απαλές κορυφές.

Την απλώνουμε επάνω σε όλη την επιφάνεια του γλυκού.

Γαρνίρουμε το tres leches cake με λίγη κανέλα, ξύσμα σοκολάτας ή φρούτα.

Παγώνουμε το γλυκό για 1 ή περισσότερες ώρες.

Το διατηρούμε πάντα στο ψυγείο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βασικά λάθη που κάνουμε στην κατανάλωση πρωτεΐνης

Η πρωτεΐνη είναι από τα βασικά στοιχεία μιας ισορροπημένης διατροφής. Στην περίπτωση που γυμναζόμαστε η κατανάλωσή της είναι περισσότερο επιβεβλημένη. Και εφόσον θέλουμε να «χτίσουμε»...

Πως θ’αντιμετωπίσεις τα μικροατυχήματα στα ρούχα σου

Καθημερινά έχουμε πολλά μικροατυχήματα ειδικά με τα ρούχα μας. Είσαι στη πόρτα του σπιτιού σου έτοιμος να πας τη βόλτα σου και ξαφνικά βλέπεις...

Διατηρείστε δυνατή τη μνήμη και μετά τα 45

Τι μπορεί να διαφυλάξει την εγκεφαλική υγεία και λειτουργία σε όσους έχουν πατήσει τα 45; Οι ερευνητές έχουν την απάντηση μελετώντας τα ποσοστά επιτυχίας...

Ρολόγια tourbillon είναι ένα πραγματικό έργο τέχνης

Πώς θα σας φαινόταν αν το χέρι σας το κοσμούσε ένα έργο τέχνης, όπως είναι τα ρολόγια τύπου tourbillon; Σίγουρα, και μόνο στην ιδέα ενός...

Τα accounts που θα σου δώσουν έμπνευση για τατουάζ

Το τατουάζ όλοι το θέλουμε, αλλά δύσκολα παίρνουμε την απόφαση, ειδικά όταν δεν είμαστε σίγουροι για το σχέδιο. Από τη στιγμή όμως που θα το...