Tres leches cake

Πιθανότατα δεν θα το γνωρίζετε, μιας και είναι ένα γλυκό προερχόμενο από την Κεντρική και Νότια Αμερική.

Η λέξη «tres leches» σημαίνει «τρία γάλατα», τα οποία αποτελούν το πλούσιο σιρόπι του κέικ.

ΥΛΙΚΑ

Για το παντεσπάνι
  • 1½ φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γλ. κοφτό μπέικιν
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 125 γραμ. βούτυρο (σε θερμ. δωμ.)
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 5 αυγά (σε θερμ. δωμ.)
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα από 1 μικρο λεμόνι (ακέρωτο)
Για το σιρόπι
  • 1 κουτί ζαχαρούχο (400 γραμ.)
  • 1 κουτί εβαπορέ (400 γραμ.)
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος light
Για το γαρνίρισμα
  • 1½ φλ. κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 2 κ.σ ζάχαρη άχνη
  • λίγη κανέλα ξύσμα σοκολάτας ή φρούτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 °C στον αέρα.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα μακρόστενο ταψάκι 34χ22 εκατ. Τινάζουμε το περιττό αλεύρι.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μπολ.

Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη και με μίξερ χειρός τα χτυπάμε για  2-3΄μέχρι να γίνουν κρέμα.

Ένα-ένα προσθέτουμε τα αυγά, χτυπώντας με το μίξερ κάθε φορά ώστε να πίνει το μείγμα κάθε αυγό που προσθέτουμε.

Προσθέτουμε τη βανίλια και το ξύσμα.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ χειρός και λίγο-λίγο σταδιακά, προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας πάντα με ο μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα.

Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί.

Ψήνουμε το κέικ για 30΄στη μεσαία σχάρα.

Αφού βγει το παντεσπάνι από το φούρνο όπως είναι ζεστό, το τρυπάμε με σουβλί ή με ένα πιρούνι ολόγυρα παντού.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 20΄.

Για το σιρόπι γάλακτος

Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα το εβαπορέ μαζί με το ζαχαρούχο, να ενωθούν. Σιγά-σιγά, προσθέτουμε τη light κρέμα. Μόλις ενωθούν τα υλικά σταματάμε το μίξερ.

Με αυτό το υγρό μείγμα (γαλατένιο σιρόπι) που δημιουργήθηκε, περιχύνουμε το παντεσπάνι σιγά-σιγά μέχρι να το ρουφήξει όλο.

Αφού κυρώσει τελείως το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον.

Το γλυκό θα είναι ζουμερό και το παντεσπάνι αφράτο και γαλατένιο.

Σερβίρεται παγωμένο και είναι καλύτερο πάντα την επόμενη ημέρα.

Για το γαρνίρισμα

Χτυπάμε σε ένα μπολ με μίξερ χειρός την κρύα κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσει απαλές κορυφές.

Την απλώνουμε επάνω σε όλη την επιφάνεια του γλυκού.

Γαρνίρουμε το tres leches cake με λίγη κανέλα, ξύσμα σοκολάτας ή φρούτα.

Παγώνουμε το γλυκό για 1 ή περισσότερες ώρες.

Το διατηρούμε πάντα στο ψυγείο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Brad Pitt έχει τη δική του σαμπάνια

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι ηθοποιοί δραστηριοποιούνται και σε άλλους χώρους πέραν της υποκριτικής. Και συγκεκριμένα στο λανσάρισμα ποτών. Βλέπετε, είναι μια νέα μόδα...

Τι πρέπει να προσέξετε όταν παραγγέλνετε ψάρι στην ταβέρνα

Καλοκαίρι χωρίς ψάρι και ταβερνούλα δεν γίνεται. Το να είσαι σε μια ταβέρνα σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα, και ν’απολαμβάνεις φρέσκα ψάρια είναι...

Κεφάλαιο γυναίκες: Τι ζητάνε επιτέλους από εμάς;

Λέμε «άβυσσος η ψυχή της γυναίκας» και δεν έχουμε άδικο. Γιατί φίλε μου, η γυναίκα μπορεί να σε τρελάνει όχι μόνο με τη συμπεριφορά...

Xposed Design: Εντυπωσιακά εκτεθειμένο γενικώς… (vid)

Το Xposed Design Studio είναι η επαγγελματική έκφανση των καλλιτεχνικών ανησυχιών του Joshua I. που είναι, ένας νέος πολύ υποσχόμενος φωτογράφος μόδας και σκηνοθέτης...

Δες πώς θα «χτίσεις» μπράτσα και ώμους εύκολα και γρήγορα στο σπίτι

Η γυμναστική στο σπίτι έχει γίνει πλέον καθημερινή συνήθεια και πολλοί προτιμούν να προπονούνται εκεί παρά σε κάποιο γυμναστήριο. Υπάρχουν ασκήσεις για όλο το μυϊκό...