Tres leches cake

Πιθανότατα δεν θα το γνωρίζετε, μιας και είναι ένα γλυκό προερχόμενο από την Κεντρική και Νότια Αμερική.

Η λέξη «tres leches» σημαίνει «τρία γάλατα», τα οποία αποτελούν το πλούσιο σιρόπι του κέικ.

ΥΛΙΚΑ

Για το παντεσπάνι
  • 1½ φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.γλ. κοφτό μπέικιν
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 125 γραμ. βούτυρο (σε θερμ. δωμ.)
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 5 αυγά (σε θερμ. δωμ.)
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα από 1 μικρο λεμόνι (ακέρωτο)
Για το σιρόπι
  • 1 κουτί ζαχαρούχο (400 γραμ.)
  • 1 κουτί εβαπορέ (400 γραμ.)
  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος light
Για το γαρνίρισμα
  • 1½ φλ. κρύα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 2 κ.σ ζάχαρη άχνη
  • λίγη κανέλα ξύσμα σοκολάτας ή φρούτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 °C στον αέρα.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα μακρόστενο ταψάκι 34χ22 εκατ. Τινάζουμε το περιττό αλεύρι.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μπολ.

Σε ένα άλλο μπολ, βάζουμε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη και με μίξερ χειρός τα χτυπάμε για  2-3΄μέχρι να γίνουν κρέμα.

Ένα-ένα προσθέτουμε τα αυγά, χτυπώντας με το μίξερ κάθε φορά ώστε να πίνει το μείγμα κάθε αυγό που προσθέτουμε.

Προσθέτουμε τη βανίλια και το ξύσμα.

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ χειρός και λίγο-λίγο σταδιακά, προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας πάντα με ο μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα.

Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί.

Ψήνουμε το κέικ για 30΄στη μεσαία σχάρα.

Αφού βγει το παντεσπάνι από το φούρνο όπως είναι ζεστό, το τρυπάμε με σουβλί ή με ένα πιρούνι ολόγυρα παντού.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 20΄.

Για το σιρόπι γάλακτος

Σε ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα το εβαπορέ μαζί με το ζαχαρούχο, να ενωθούν. Σιγά-σιγά, προσθέτουμε τη light κρέμα. Μόλις ενωθούν τα υλικά σταματάμε το μίξερ.

Με αυτό το υγρό μείγμα (γαλατένιο σιρόπι) που δημιουργήθηκε, περιχύνουμε το παντεσπάνι σιγά-σιγά μέχρι να το ρουφήξει όλο.

Αφού κυρώσει τελείως το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον.

Το γλυκό θα είναι ζουμερό και το παντεσπάνι αφράτο και γαλατένιο.

Σερβίρεται παγωμένο και είναι καλύτερο πάντα την επόμενη ημέρα.

Για το γαρνίρισμα

Χτυπάμε σε ένα μπολ με μίξερ χειρός την κρύα κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να αποκτήσει απαλές κορυφές.

Την απλώνουμε επάνω σε όλη την επιφάνεια του γλυκού.

Γαρνίρουμε το tres leches cake με λίγη κανέλα, ξύσμα σοκολάτας ή φρούτα.

Παγώνουμε το γλυκό για 1 ή περισσότερες ώρες.

Το διατηρούμε πάντα στο ψυγείο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιες κακές συνήθειες γεμίζουν το πρόσωπό σας με σπυράκια

Συμβαίνει και στους άντρες. Τα σπυράκια, οι κοκκινίλες, ο ερεθισμός στο πρόσωπό εμφανίζονται και σ' εμάς. Σίγουρα, έχει τύχει να σηκωθείς το πρωί και η...

Απέκτησε τη δική σου Lamborghini και ας είναι lego

Όνειρο πολλών από εμάς είναι ν’αποκτήσουμε κάποια στιγμή ένα από τα γρηγορότερα supercars, μια Lamborghini. Μπορεί όταν την βλέπουμε να την χαζεύουμε με τις ώρες...

Η πιο σκληρή γυμναστική να γυμνάσεις τα πόδια σου

Είστε από αυτούς που τους αρέσουν τα δύσκολα; Αν ναι, τότε δεν θα λέγατε όχι σε ένα συγκεκριμένο είδος προπόνησης με ένα βαθμό δυσκολίας,...

Πρώτη νίκη της χρονιάς από τον Βάλτερι Μπότας στην Αυστρία!

Σε έναν επεισοδιακό αγώνα με 9 εγκαταλείψεις και 3 αυτοκίνητα ασφαλείας, ο Βάλτερι Μπότας άντεξε την πίεση του Λιούις Χάμιλτον και κέρδισε. Μαζί του...

Πως θα πετύχεις μαλλί παραλίας χωρίς να πας για μπάνιο

Τους καλοκαιρινούς μήνες προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο χαλαροί γίνεται. Όχι μόνο στα ρούχα, αλλά και σε όλη την εμφάνισή μας. Μέσα σ' αυτό περιλαμβάνονται...