Θες να κολυμπάς γρήγορα; Δες πως θα το κάνεις

Μπορεί να μην είμαστε επαγγελματίες κολυμβητές, αλλά σίγουρα θέλουμε να ξέρουμε πως κολυμπάνε γρήγορα, με ρυθμό και στυλ.

Οι τρομερές επιδόσεις μέσα στο νερό των αθλητών είναι εντυπωσιακές.

Και όσοι απολαμβάνουν το κολύμπι σίγουρα θα τους φαινόταν ενδιαφέρον να μάθουν να κολυμπάνε γρήγορα, έχοντας τις απαιτούμενες αντοχές.

 

ΔΥΟ ΡΥΘΜΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Yπάρχουν δύο ειδών ρυθμοί κολύμβησης. Το ένα σχετίζεται με την ταχύτητα στις απλωτές των χεριών και το άλλο με τα χτυπήματα των ποδιών.

Στη πρώτη περίπτωση αν αυξήσετε τις κινήσεις των χεριών ανά λεπτό και την έκτασή τους κατά την εκτέλεση, θα έχετε την ταχύτητα που ζητάτε. Ο στόχος σας είναι να φτάσετε στις 50-60 απλωτές το λεπτό, όπως είναι και ο στόχος των τριαθλητών.

Καλό είναι να γνωρίζετε πως ο ρυθμός των απλωτών είναι σε άμεση συνάρτηση με τη φυσική σας κατάσταση. Σαφώς και σημαντικό ρόλο παίζει και η τεχνική του σώματος.

Οι βασικές αρχές είναι: το κεφάλι μέσα, ο κορμός να είναι όσο πιο κοντά και παράλληλα στην επιφάνεια του νερού, ενώ τα πόδια πρέπει να χτυπούν λίγο κάτω από την επιφάνεια. Όχι στον αέρα.

 

ΑΥΤΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΡΥΘΜΟΣ

Ο ρυθμός σας πρέπει να είναι απόλυτα εναρμονισμένος και συνεχής. Και ο λόγος είναι πως θα σας βοηθήσει να έχετε καλύτερη φυσική κατάσταση, η οποία θα σας χαρίσει γρηγορότερη κίνηση χεριών και ποδιών.

Τι πρέπει να θυμάστε; Πρέπει να είστε απόλυτα αυτοσυγκεντρωμένοι. Η στάση του σώματός σας πρέπει να είναι σε ευθυγράμμιση με το νερό, να έχετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη έκταση χεριών, δυναμικά χτυπήματα ποδιών σε διπλάσιο χρόνο από τις απλωτές και μετρημένες ανάσες – μια βαθιά εισπνοή κάθε έξι απλωτές.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κυριάκος Πιερρακάκης: Ένας υπουργός με κλασικό ντύσιμο

Ο Κυριάκος Πιερρακάκης γεννήθηκε στις 8 Αυγούστου το 1983 στην Αθήνα και μεγάλωσε στα Κάτω Πατήσια. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει ένα σημαντικό...

Smoothie μπανάνας

Ένα δυναμωτικό smoothie μπανάνας θα σου χαρίζει την απαραίτητη ενέργεια για να ξεκινήσεις μια απαιτητική μέρα. Άκρως υγιεινή, με τη γεύση της μπανάνας να αφήνει...

Time to Delay για το No Time to Die

Αμάσητος σε όλα ο Μποντ, αλλά όπως και ο Τραμπ δεν γλίτωσε την πανδημία. Η πρεμιέρα της νέας ταινίας του, του No Time to...

Ο Brad Pitt έχει τη δική του σαμπάνια

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι ηθοποιοί δραστηριοποιούνται και σε άλλους χώρους πέραν της υποκριτικής. Και συγκεκριμένα στο λανσάρισμα ποτών. Βλέπετε, είναι μια νέα μόδα...

Mambo: Το πρώτο σκάφος τρισδιάστατης εκτύπωσης

Στον 21ο αιώνα ένας εκτυπωτής 3D αντικαθιστά το... καρνάγιο. Η δημιουργία σκαφών γίνεται όχι μόνο ταχύτατη αλλά επίσης εξαιρετικά ακριβής και αισθητικά προηγμένη. Η ναυπηγική...