Θες να κολυμπάς γρήγορα; Δες πως θα το κάνεις

Μπορεί να μην είμαστε επαγγελματίες κολυμβητές, αλλά σίγουρα θέλουμε να ξέρουμε πως κολυμπάνε γρήγορα, με ρυθμό και στυλ.

Οι τρομερές επιδόσεις μέσα στο νερό των αθλητών είναι εντυπωσιακές.

Και όσοι απολαμβάνουν το κολύμπι σίγουρα θα τους φαινόταν ενδιαφέρον να μάθουν να κολυμπάνε γρήγορα, έχοντας τις απαιτούμενες αντοχές.

 

ΔΥΟ ΡΥΘΜΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Yπάρχουν δύο ειδών ρυθμοί κολύμβησης. Το ένα σχετίζεται με την ταχύτητα στις απλωτές των χεριών και το άλλο με τα χτυπήματα των ποδιών.

Στη πρώτη περίπτωση αν αυξήσετε τις κινήσεις των χεριών ανά λεπτό και την έκτασή τους κατά την εκτέλεση, θα έχετε την ταχύτητα που ζητάτε. Ο στόχος σας είναι να φτάσετε στις 50-60 απλωτές το λεπτό, όπως είναι και ο στόχος των τριαθλητών.

Καλό είναι να γνωρίζετε πως ο ρυθμός των απλωτών είναι σε άμεση συνάρτηση με τη φυσική σας κατάσταση. Σαφώς και σημαντικό ρόλο παίζει και η τεχνική του σώματος.

Οι βασικές αρχές είναι: το κεφάλι μέσα, ο κορμός να είναι όσο πιο κοντά και παράλληλα στην επιφάνεια του νερού, ενώ τα πόδια πρέπει να χτυπούν λίγο κάτω από την επιφάνεια. Όχι στον αέρα.

 

ΑΥΤΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΡΥΘΜΟΣ

Ο ρυθμός σας πρέπει να είναι απόλυτα εναρμονισμένος και συνεχής. Και ο λόγος είναι πως θα σας βοηθήσει να έχετε καλύτερη φυσική κατάσταση, η οποία θα σας χαρίσει γρηγορότερη κίνηση χεριών και ποδιών.

Τι πρέπει να θυμάστε; Πρέπει να είστε απόλυτα αυτοσυγκεντρωμένοι. Η στάση του σώματός σας πρέπει να είναι σε ευθυγράμμιση με το νερό, να έχετε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη έκταση χεριών, δυναμικά χτυπήματα ποδιών σε διπλάσιο χρόνο από τις απλωτές και μετρημένες ανάσες – μια βαθιά εισπνοή κάθε έξι απλωτές.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πως θα διατηρήσεις το μαρούλι μέρες στο ψυγείο

Το μαρούλι είναι από τα λαχανικά που αν δε το καταναλώσεις μέσα στις δύο πρώτες μέρες αφού το αγοράσεις, χαλάει. Ζαρώνουν τα φύλλα του, μαυρίζουν και...

Παραδοσιακή κανελάδα από την Κω

Αν δεν έχετε δοκιμάσει αυτό το υπέροχο παραδοσιακό ρόφημα, ήρθε η ώρα να το κάνετε. Δροσιστικό, με έντονο το άρωμα της κανέλας , το ρόφημα αυτό...

Κοτόπουλο «χωριάτικο» με λουκάνικα, πιπεριές και χυλοπίτες

Το κοτόπουλο με χυλοπίτες είναι ένα φαγητό που όλοι έχουμε δοκιμάσει και μας φέρνει μνήμες από τo χωριό μας. Το έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας...

Φαγούρα στα γένια; Δες πως θα την καταπολεμήσεις

Η γενειάδα δίνει ένα plus στην εμφάνισή μας. Αφήστε που αρέσει και στις γυναίκες. Πολλοί από εμάς, συχνά νιώθουμε μια φαγούρα στην περιοχή εκείνη και...

Απόδραση στη Θεσσαλία με το Audi Q3 Sportback

Μπαίνουμε μέσα στο πνεύμα των Μετεώρων περιβαλλόμενοι από το μοναδικό τοπίο και φθάνουμε στη λίμνη Κάρλα, έναν χρήσιμο υδροβιότοπο, με ενδιάμεση στάση στο σπήλαιο...