fbpx

Οι μπάρες δεν είναι μόνο για τους «φουσκωτούς»

Όταν πάμε στο γυμναστήριο αυτό που συναντάμε είναι «παραφουσκωμένους» να σηκώνουν πολλά κιλά. Είναι η κατηγορία των ανθρώπων που στόχος είναι το «χτίσιμο» μυών και ο μόνος τρόπος για να το πετύχουν είναι με τις μπάρες, γενικώς τα βάρη.

Η δεύτερη κατηγορία, που συναντάμε είναι εκείνοι οι τύποι που στόχος τους είναι να χάσουν κιλά και τους βλέπεις να έχουν «καπαρώσει» το διάδρομο και να τρέχουν ακατάπαυστα.

Η αντίληψη που κυριαρχεί στη δεύτερη κατηγορία είναι πως τα βάρη αφορούν μόνο εκείνους που έχουν την τάση προς το ναρκισσισμό. Τους «φουσκωτούς» που θέλουν να κοιτάζουν τον εαυτό τους στο καθρέφτη και να καμαρώνουν για τους μυς τους.

Αυτή η αντίληψη πρέπει να καταρριφθεί, αφού υπάρχουν λόγοι που η άρση βαρών είναι αναγκαία. Και οι παρακάτω λόγοι, θα σας πείσουν να πιάσετε τη μπάρα στα χέρια.

ΓΡΗΓΟΡΟ ΚΑΨΙΜΟ ΤΟΥ ΛΙΠΟΥΣ ΣΤΗ ΚΟΙΛΙΑ

Ένα γεγονός που ελάχιστοι περιστασιακοί γυμναζόμενοι γνωρίζουν, είναι ότι η άρση βαρών έχει αποδειχθεί πιο αποτελεσματικός τρόπος για να απαλλαγείς από αυτό το λίπος της κοιλιάς, από το τρέξιμο στο διάδρομο ή τις ασκήσεις με αντιστάσεις σε μηχανήματα.

Μια μελέτη στο Χάρβαρντ η οποία διήρκησε 12 χρόνια, διαπίστωσε ότι οι άνδρες που έκαναν βάρη για τουλάχιστον 20 λεπτά κάθε μέρα, είχαν διπλάσια απώλεια κοιλιακού λίπους, με έξτρα όφελος, τη συνεχόμενη καύση θερμίδων ακόμη και 48 ώρες μετά την προπόνηση.

ΤΟΝΩΣΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΟΡΜΗΣ

Τα θετικά: Τα επίπεδα της τεστοστερόνης αρχίζουν να πέφτουν μετά τα 30 κι αυτό μπορεί να επηρεάσει μια ποικιλία από σοβαρές ανάγκες που έχεις ως αρσενικό -μεταξύ άλλων, την ερωτική σου διάθεση, την παραγωγή σπέρματος, τα επίπεδα ενέργειας και την πυκνότητα των οστών σου.

Τα αρνητικά: Η τακτική προπόνηση με βάρη μπορεί να βοηθήσει, όχι μόνο στην ανάπτυξη των μυών σου και στην καλυτέρευση της εικόνας σου- αύξηση αυτοπεποίθησης- αλλά και στην αύξηση των επιπέδων τεστοστερόνης αμέσως μετά την προπόνηση.

Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΣΕ ΔΙΑΡΚΗ ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ

Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι η συστηματική προπόνηση με βάρη βελτιώνει τις γνωστικές λειτουργίες και έχει επίσης συνδεθεί με λιγότερη κατάθλιψη, καλύτερο ύπνο και τόνωση της αυτοεκτίμησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Mambo: Το πρώτο σκάφος τρισδιάστατης εκτύπωσης

Στον 21ο αιώνα ένας εκτυπωτής 3D αντικαθιστά το... καρνάγιο. Η δημιουργία σκαφών γίνεται όχι μόνο ταχύτατη αλλά επίσης εξαιρετικά ακριβής και αισθητικά προηγμένη. Η ναυπηγική...

Βασικά σημεία του savoir vivre που πρέπει να προσέχει ο μοντέρνος άνδρας

Αν και στην εποχή που βρισκόμαστε κανείς δεν πράττει έχοντας κατά γράμμα στο μυαλό του το savoir vivre, είναι καλό να έχουμε κατά νου...

Το πρώην κορίτσι του Πίπεν βάζει «φωτιά» στο Instagram

H πρώην σύζυγος του Σκότι Πίπεν, Λάρσα Πίπεν είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πιο καυτά θηλυκά και φροντίζει να το αποδεικνύει συνέχεια κοινοποιώντας...

Μπρουσκέτες από πατάτα

Τραπέζι χωρίς ορεκτικό δεν υπάρχει. Μια εξαιρετική ιδέα είναι οι μπρουσκέτες πατάτας που είναι σίγουρο πως θα τις απολαύσετε, αφού οι πατάτες είναι από...

Οι λόγοι για να ξεκινήσεις ιππασία

Η ιππασία είναι μια δραστηριότητα, που πολλοί την ξεκινούν σαν χόμπι ή επειδή αγαπούν αυτά τα υπέροχα τετράποδα. Όποιοι και αν είναι οι λόγοι, η...