fbpx

Ποιες είναι οι τέλειες αναλογίες για το αντρικό σώμα

Υπάρχουν πολλών ειδών σωματότυποι που κυκλοφορούν τριγύρω μας. Μια ματιά να ρίξουμε στο γυμναστήριο, θα παρατηρήσουμε διαφορετικούς τύπους ανδρών, με διαφορετικές αναλογίες.

Άλλοι είναι πιο «φουσκώμενοι», άλλοι είναι πιο «βραχύσωμοι» και τελικά καταλήγουμε να αναρωτιόμαστε πιο είναι το ιδανικό σώμα και πως μπορούμε να το αποκτήσουμε.

Το τέλειο αντρικό σώμα έχει σχήμα τραπεζοειδές. Που σημαίνει, πως το άνω μέρος του σώματος πρέπει να έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από το κάτω μέρος.

ΣΤΗΘΟΣ

Το ευρύ, προτεταμένο ανδρικό στέρνο συμβολίζει υπεροχή, δύναμη και σεβασμό. Η ανάπτυξη των θωρακικών μυών με τις κατάλληλες ασκήσεις στήθους μπορεί να τονίσει αυτό το χαρακτηριστικό, ακόμη και σε άνδρες οι οποίοι δεν είναι προικισμένοι σκελετικά. Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Χρόνινγκεν στην Ολλανδία αναφέρουν:
– Το στήθος σου θα πρέπει να είναι ακριβώς το διπλάσιο της περιφέρειας ενός από τους δυο μηρούς σου. Και κάθε ένας από τους μηρούς σου θα πρέπει να είναι 1,75 φορές μεγαλύτερος από το αντίστοιχο γόνατο.

ΩΜΟΙ

Πάνω από δώδεκα μυς συνθέτουν το μέγεθος των ώμων σου -ανάμεσά τους οι δελτοειδείς και οι τρικέφαλοι. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ίδιας μελέτης, οι Ολλανδοί επιστήμονες από το Χρόνινγκεν αναφέρουν:
– Οι άνδρες με αναλογία μέσης προς ώμο 60%, φαίνονται δύο φορές ελκυστικότεροι στις γυναίκες, απ’ ό,τι οι άνδρες με αναλογίες που είναι κάτω (40-50%) ή πάνω (70-80%) από αυτό το όριο.

ΜΕΣΗ

Τις ιδανικές διαστάσεις ανδρικής μέσης, τις βρήκαν οι ειδικοί του πανεπιστημίου του Τέξας:
– Η περιφέρειας της μέσης σου οφείλει να είναι σχεδόν 85% της περιφέρειας που περικλείει τη λεκάνη και τους γοφούς.

 

ΓΟΦΟΙ

Το λίπος εκεί πρέπει να θεωρείται άγνωστη λέξη. Όσο πιο μυώδεις και σφιχτοί είναι οι ανδρικοί γλουτοί, τόσο τα παντελόνια θα εφαρμόζουν τέλεια. Σύμφωνα με μελέτη της Πολυτεχνικής Σχολής του Χονγκ Κονγκ:
– Οι γυναίκες προτιμούν τους άνδρες με αναλογία μέσης-ισχίων της τάξεως του 90%.

ΠΟΔΙΑ

Το μήκος του μηρού– ξεκινάς μετρώντας από ισχίο μέχρι την επιγονατίδα- πρέπει να μην είναι πάνω από 55% του μήκους της κνήμης, από την επιγονατίδα έως τον αστράγαλο. Και η περιφέρεια του γαστροκνήμιου δεν πρέπει να ξεπερνά το 75% της περιφέρειας του συνόλου των μηριαίων μυών σου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υγιές δέρμα και πυκνά μούσια με beard oil

Η περιοχή του προσώπου είναι από τα σημεία που χρειάζονται καθημερινή φροντίδα. Και στη περίπτωση που έχετε γενειάδα, θέλει και αυτή την περιποίηση της. Τips...

Συνταγή για aperitivo «Delight Spritz» και ζεστές ελιές με σκόρδο και μυρωδικά

Καλοκαιρινές βραδιές στο μπαλκόνι με ένα δροσιστικό aperitivo Delight Spritz και με το ιδανικό συνοδευτικό με ζεστές ελιές με σκόρδο και μυρωδικά. Μια συνταγή που...

Πως συνδέεται ο ύπνος με την απώλεια βάρους;

Η επιστήμη συνεχίζει να μας εκπλήσσει με τις διάφορες μελέτες και τα αποτελέσματα αυτών. Αυτή τη φορά, θ' ασχοληθούμε με τον ύπνο και την...

Αυτές οι τροφές επιδεινώνουν την δυσοσμία του ιδρώτα

Όλοι ιδρώνουμε, αλλά μυρίζουν και κάποιοι άλλοι όχι. Αυτή η ανυπόφορη δυσοσμία του ιδρώτα, οφείλεται στα βακτήρια που υπάρχουν στην επιδερμίδα, τα οποία «τρέφονται»...

Xposed Design: Εντυπωσιακά εκτεθειμένο γενικώς… (vid)

Το Xposed Design Studio είναι η επαγγελματική έκφανση των καλλιτεχνικών ανησυχιών του Joshua I. που είναι, ένας νέος πολύ υποσχόμενος φωτογράφος μόδας και σκηνοθέτης...