Ποιες είναι οι τέλειες αναλογίες για το αντρικό σώμα

Υπάρχουν πολλών ειδών σωματότυποι που κυκλοφορούν τριγύρω μας. Μια ματιά να ρίξουμε στο γυμναστήριο, θα παρατηρήσουμε διαφορετικούς τύπους ανδρών, με διαφορετικές αναλογίες.

Άλλοι είναι πιο «φουσκώμενοι», άλλοι είναι πιο «βραχύσωμοι» και τελικά καταλήγουμε να αναρωτιόμαστε πιο είναι το ιδανικό σώμα και πως μπορούμε να το αποκτήσουμε.

Το τέλειο αντρικό σώμα έχει σχήμα τραπεζοειδές. Που σημαίνει, πως το άνω μέρος του σώματος πρέπει να έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από το κάτω μέρος.

ΣΤΗΘΟΣ

Το ευρύ, προτεταμένο ανδρικό στέρνο συμβολίζει υπεροχή, δύναμη και σεβασμό. Η ανάπτυξη των θωρακικών μυών με τις κατάλληλες ασκήσεις στήθους μπορεί να τονίσει αυτό το χαρακτηριστικό, ακόμη και σε άνδρες οι οποίοι δεν είναι προικισμένοι σκελετικά. Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Χρόνινγκεν στην Ολλανδία αναφέρουν:
– Το στήθος σου θα πρέπει να είναι ακριβώς το διπλάσιο της περιφέρειας ενός από τους δυο μηρούς σου. Και κάθε ένας από τους μηρούς σου θα πρέπει να είναι 1,75 φορές μεγαλύτερος από το αντίστοιχο γόνατο.

ΩΜΟΙ

Πάνω από δώδεκα μυς συνθέτουν το μέγεθος των ώμων σου -ανάμεσά τους οι δελτοειδείς και οι τρικέφαλοι. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ίδιας μελέτης, οι Ολλανδοί επιστήμονες από το Χρόνινγκεν αναφέρουν:
– Οι άνδρες με αναλογία μέσης προς ώμο 60%, φαίνονται δύο φορές ελκυστικότεροι στις γυναίκες, απ’ ό,τι οι άνδρες με αναλογίες που είναι κάτω (40-50%) ή πάνω (70-80%) από αυτό το όριο.

ΜΕΣΗ

Τις ιδανικές διαστάσεις ανδρικής μέσης, τις βρήκαν οι ειδικοί του πανεπιστημίου του Τέξας:
– Η περιφέρειας της μέσης σου οφείλει να είναι σχεδόν 85% της περιφέρειας που περικλείει τη λεκάνη και τους γοφούς.

 

ΓΟΦΟΙ

Το λίπος εκεί πρέπει να θεωρείται άγνωστη λέξη. Όσο πιο μυώδεις και σφιχτοί είναι οι ανδρικοί γλουτοί, τόσο τα παντελόνια θα εφαρμόζουν τέλεια. Σύμφωνα με μελέτη της Πολυτεχνικής Σχολής του Χονγκ Κονγκ:
– Οι γυναίκες προτιμούν τους άνδρες με αναλογία μέσης-ισχίων της τάξεως του 90%.

ΠΟΔΙΑ

Το μήκος του μηρού– ξεκινάς μετρώντας από ισχίο μέχρι την επιγονατίδα- πρέπει να μην είναι πάνω από 55% του μήκους της κνήμης, από την επιγονατίδα έως τον αστράγαλο. Και η περιφέρεια του γαστροκνήμιου δεν πρέπει να ξεπερνά το 75% της περιφέρειας του συνόλου των μηριαίων μυών σου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιο στυλ κουρέματος για κοντά μαλλιά σου ταιριάζει

Τώρα το καλοκαίρι που ο υδράργυρος «χτυπάει» κόκκινο θέλουμε να είμαστε δροσεροί και ανάλαφροι. Κάτι τέτοιο δεν ισχύει μόνο για τα ρούχα, αλλά περιλαμβάνει και...

Tίτλοι τέλους για το ηλεκτρικό Segway

Στα τέλη του επόμενου μήνα διακόπτεται οριστικά η παραγωγή του Segway. Η επίσημη ανακοίνωση έγινε από τον κατασκευαστή του δίκυκλου ηλεκτροκίνητου οχήματος με έδρα...

Έρευνα έδειξε γιατί αλλάζουμε τη φωνή μας για ν’ ακουστούμε σέξι

Έχετε παρατηρήσει πως για να «ρίξετε» κάποια κάποιες φορές έχετε την τάση να αλλάζετε τη φωνή σας για να ακούγεστε σέξυ και να δείχνετε...

Μήλος: Το «διαμάντι» των Κυκλάδων (pics)

Η Μήλος είναι ένα ηφαιστειακό ελληνικό νησί στο Αιγαίο Πέλαγος, βόρεια του Κρητικού πελάγους με έντονο γεωμορφολογικό και ιστορικό ενδιαφέρον. Λέγεται ότι το όνομά του...

Συνταγή για μεσογειακό club sandwich

Είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων. Κανείς δεν λέει «όχι», σε ένα λαχταριστό club sandwich. Η παραδοσιακή συνταγή περιλαμβάνει τυρί, ζαμπόν ή...