Ποιες είναι οι τέλειες αναλογίες για το αντρικό σώμα

Υπάρχουν πολλών ειδών σωματότυποι που κυκλοφορούν τριγύρω μας. Μια ματιά να ρίξουμε στο γυμναστήριο, θα παρατηρήσουμε διαφορετικούς τύπους ανδρών, με διαφορετικές αναλογίες.

Άλλοι είναι πιο «φουσκώμενοι», άλλοι είναι πιο «βραχύσωμοι» και τελικά καταλήγουμε να αναρωτιόμαστε πιο είναι το ιδανικό σώμα και πως μπορούμε να το αποκτήσουμε.

Το τέλειο αντρικό σώμα έχει σχήμα τραπεζοειδές. Που σημαίνει, πως το άνω μέρος του σώματος πρέπει να έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από το κάτω μέρος.

ΣΤΗΘΟΣ

Το ευρύ, προτεταμένο ανδρικό στέρνο συμβολίζει υπεροχή, δύναμη και σεβασμό. Η ανάπτυξη των θωρακικών μυών με τις κατάλληλες ασκήσεις στήθους μπορεί να τονίσει αυτό το χαρακτηριστικό, ακόμη και σε άνδρες οι οποίοι δεν είναι προικισμένοι σκελετικά. Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Χρόνινγκεν στην Ολλανδία αναφέρουν:
– Το στήθος σου θα πρέπει να είναι ακριβώς το διπλάσιο της περιφέρειας ενός από τους δυο μηρούς σου. Και κάθε ένας από τους μηρούς σου θα πρέπει να είναι 1,75 φορές μεγαλύτερος από το αντίστοιχο γόνατο.

ΩΜΟΙ

Πάνω από δώδεκα μυς συνθέτουν το μέγεθος των ώμων σου -ανάμεσά τους οι δελτοειδείς και οι τρικέφαλοι. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ίδιας μελέτης, οι Ολλανδοί επιστήμονες από το Χρόνινγκεν αναφέρουν:
– Οι άνδρες με αναλογία μέσης προς ώμο 60%, φαίνονται δύο φορές ελκυστικότεροι στις γυναίκες, απ’ ό,τι οι άνδρες με αναλογίες που είναι κάτω (40-50%) ή πάνω (70-80%) από αυτό το όριο.

ΜΕΣΗ

Τις ιδανικές διαστάσεις ανδρικής μέσης, τις βρήκαν οι ειδικοί του πανεπιστημίου του Τέξας:
– Η περιφέρειας της μέσης σου οφείλει να είναι σχεδόν 85% της περιφέρειας που περικλείει τη λεκάνη και τους γοφούς.

 

ΓΟΦΟΙ

Το λίπος εκεί πρέπει να θεωρείται άγνωστη λέξη. Όσο πιο μυώδεις και σφιχτοί είναι οι ανδρικοί γλουτοί, τόσο τα παντελόνια θα εφαρμόζουν τέλεια. Σύμφωνα με μελέτη της Πολυτεχνικής Σχολής του Χονγκ Κονγκ:
– Οι γυναίκες προτιμούν τους άνδρες με αναλογία μέσης-ισχίων της τάξεως του 90%.

ΠΟΔΙΑ

Το μήκος του μηρού– ξεκινάς μετρώντας από ισχίο μέχρι την επιγονατίδα- πρέπει να μην είναι πάνω από 55% του μήκους της κνήμης, από την επιγονατίδα έως τον αστράγαλο. Και η περιφέρεια του γαστροκνήμιου δεν πρέπει να ξεπερνά το 75% της περιφέρειας του συνόλου των μηριαίων μυών σου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Περιποίηση μετά τη προπόνηση: Τι πρέπει να κάνεις

Μετά το τέλος της προπόνησης μας, η πρώτη κίνηση που κάνουμε είναι να μπούμε στο μπάνιο , ώστε να φύγει ο ιδρώτας και να...

Panama Hat: Ποια είναι η ιστορία πίσω από το διάσημο καπέλο

Τα panama hat είναι από τα πιο γνωστά καπέλα στο κόσμο. Το διάσημο χέρι που τα έχει φτιάξει ακούει στο όνομα... Camilo Haffar. Κατάγεται από...

Out of this world! Όταν το μέγεθος μετράει…

Έξω από αυτόν τον κόσμο, γιγάντιες οθόνες. Προσφέρονται μονοκόματες σε 3 βασικές διαστάσεις 157, 196 και 262 ιντσών σε σχεδίαση Porsche Design. Ακόμα και η...

Συμβουλές περιποίησης για μετά το καλοκαίρι

Οι διακοπές μας φτάνουν σιγά-σιγά στο τέλος τους και πρέπει να προνοήσουμε και για τη μετά- καλοκαιριού εποχή σε σχέση με τη περιποίηση του...

Μπισκότα με ταχίνι χωρίς αλεύρι

Τα μπισκότα με ταχίνι είναι το ιδανικό σνακ για το γραφείο και μπορούν να διατηρηθούν φρέσκα για πολλές μέρες. Επίσης, είναι εύκολα στην παρασκευή τους...