Πως να ρίξεις την κοιλιά χωρίς να τρως λιγότερο

Η κοιλιά είναι αυτό που μας βασανίζει όλους. Όσοι την έχουμε θέλουμε ν΄απαλλαγούμε από αυτή για πολλούς λόγους.

Δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής, αλλά δεν εφαρμόζουν σωστά τα ρούχα μας και αυτό είναι κάτι που μας ενοχλεί.

Φανταστείτε να θέλετε να φορέσετε ένα παντελόνι και όταν φτάνει σε εκείνο το σημείο να μην μπορείτε να το κουμπώσετε. Και αν δεν έχετε άλλη εναλλακτική ρούχου, τα πράγματα δυσκολεύουν. Γιατί από τη στιγμή που δεν σαν κάνει αυτό το παντελόνι, δεν θα σας εφαρμόσει και κανένα άλλο.Το να κάνουμε κοιλιακούς σε σύντομο χρονικό διάστημα, δεν γίνεται όσο και να λιώνουμε στη γυμναστική.

Πως μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε; Γίνεται με κάποια απλά βήματα αλλά χωρίς να τρώμε λιγότερο.

 

ΑΥΞΗΣΤΕ ΤΗ ΡΟΗ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ

Καθένας από εμάς αποθηκεύει λίπος σε διαφορετικά μέρη του σώματος του και αυτό οφείλεται στη ποικιλομορφία με την οποία μεταβολίζονται τα λιποκύτταρα, σύμφωνα με έρευνα, που δημοσιεύεται στο περιοδικό European Journal of Clinical Investigation.

Για παράδειγμα, τα λιποκύτταρα στην κοιλιακή περιοχή έχουν δραστικότερο μεταβολισμό και αντιδρούν δυσκολότερα στην άσκηση, απ’ ό,τι αν γυμνάζετε τους γλουτούς σας. Αυτό συμβαίνει, επειδή ρέει λιγότερο αίμα σε αυτή την περιοχή. Και αυτό σημαίνει ότι λιγότερη ποσότητα λίπους μπορεί να γίνει ενέργεια και να καεί. Ως εκ τούτου, από μόνη της η δίαιτα δεν είναι αρκετή.

Όπως λένε οι επιστήμονες από το Τμήμα Κλινικής Χημείας του Νοσοκομείου Bispebjerg στη Δανία, η αποτελεσματική λιπόλυση συνοδεύεται από αύξηση της ροής του αίματος στο λιπώδη ιστό.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, το να πολεμάτε το πρόβλημα του φουσκωμένου στομαχιού σας με μειωμένες θερμίδες πρόσληψης δεν έχει γρήγορο αποτέλεσμα. Όσο τρέχετε, κάνετε ποδήλατο, κολυμπάτε ή έστω χορεύετε, αυξάνετε τη ροή του αίματος σας σε εκείνο ακριβώς το σημείο, λένε οι Δανοί επιστήμονες.

 

ΑΝΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΣΑΣ

Επιστήμονες -πάλι από τη Δανία, αυτή τη φορά από το Τμήμα Ιατρικής Φυσιολογίας στο Ινστιτούτο Panum στην Κοπεγχάγη- θέλησαν να διερευνήσουν τη θεωρία που λέει ότι μπορείτε να χάσετε λίπος από μια συγκεκριμένη περιοχή του σώματος, αν τη γυμνάζετε επιλεκτικά και συστηματικά. Η πρακτική είναι γνωστή ως «τοπική μείωση του λίπους» και οι ερευνητές τη δοκίμασαν σε μια ντουζίνα άνδρες, βάζοντάς τους να εκτελούν στο μηχάνημα leg extension μονές εκτάσεις για 30 λεπτά σε ένα μόνο πόδι.
Μετά την εξέταση του λίπους στο εν λόγω πόδι, ανακάλυψαν ότι η λιπόλυση που είχε διαδραματιστεί γύρω από τους μυς του γυμνασμένου ποδιού, ήταν γενικά υψηλότερη από το άλλο πόδι που παρέμενε χαλαρό.

ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟ ΣΤΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΟΙΛΙΑ- ΠΛΑΚΑ

Ένας μεγάλος αριθμός περιπτώσεων κοιλιακού λίπους οφείλεται σε ανισορροπία των ορμονών του σώματος που προκαλείται από το στρες. Επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Ουψάλα στη Σουηδία, αναφέρουν ότι μη παχύσαρκοι άνδρες που εκτέθηκαν σε χρόνιο στρες ανέπτυξαν κοιλιακή παχυσαρκία.

Αυτό που πρέπει να αναφέρουμε είναι πως όσο πιο χαμηλά είναι τα επίπεδα κορτιζόλης -η ορμόνη του στρες- τόσο το λίπος από την κοιλιά σας θα μειώνεται.

.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δες ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να τη χωρίσεις

Ένας χωρισμός είναι πάντα δύσκολος, ειδικά αν είμαστε σε μακροχρόνια σχέση και έχουμε περάσει με τη σύντροφό μας πολλές στιγμές που στάθηκαν αφορμή για...

Όσα δε σου λέει! Οι φαντασιώσεις της στο σεξ που διστάζει να μοιραστεί μαζί σου

Πιστεύεις ότι ξέρεις τα πάντα για εκείνη; Έχεις προσπαθήσει να «διαβάσεις» τις σκέψεις  της και τι πραγματικά θέλει από σένα  στο σεξ; Θεωρείς, ότι μπορεί να...

Ποιους μύθους για το ψωμί δεν πρέπει να πιστέψεις

Το ψωμί είναι από τις τροφές που όλοι έχουμε στο σπίτι μας. Βέβαια, πρόκειται για μια παρεξηγημένη τροφή, καθώς όλοι πιστεύουν πως παχαίνει και...

Pierce Brosnan: Στο γκαράζ του θρυλικού 007

Όταν μπεις στα «παπούτσια» του James Bond έχεις και το προνόμιο να έχεις στο γκαράζ σου κρυμμένους θησαυρούς ανεκτίμητης αξίας . Ο θρυλικός, 007, Pierce...

Τι πρέπει να γνωρίζεις για το σεξ στο αυτοκίνητο

Το έχουμε δει σε ταινίες και κάποιοι το έχουν δοκιμάσει για να ξεφύγουν από τα τετριμμένα και να απολαύσουν μια διαφορετική εμπειρία στο σεξ. Γιατί...