fbpx

Τα οφέλη του ΤRX

Τα είδη γυμναστικής διαφέρουν ανάλογα με ποιο μέρος του σώματος σου θέλεις να γυμνάσεις.

Άλλες είναι οι ασκήσεις για τους τρικέφαλους, άλλες για τους τετρακέφαλους και πάει λέγοντας.

Ένα εξαιρετικό είδος γυμναστικής που είναι  πολύ δημοφιλές είναι το TRX. Πρόκειται για μια προπόνηση με ιμάντες να κρέμονται σε κάποια γωνιά γυμναστηρίου.

Κάποιοι είναι ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με αυτή την προπόνηση και δεν τους φαίνεται δύσκολη. Κάποιοι άλλοι θέλουν ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μέχρι να τη συνηθίσουν.

Οι ειδικοί αναφέρουν, ότι με τη του TRX ενεργοποιούνται διάφοροι μύες του σώματος, βοηθώντας στην ανάπτυξη της ισορροπίας, της ευελιξίας, της δύναμης και της σταθερότητας.

Μια άλλη σημαντική παράμετρος είναι πως αυξάνει το μεταβολικό ρυθμό του οργανισμού σου, συμβάλλοντας έτσι στο καύση του περιττού λίπους, ενώ βελτιώνει τη φυσική σου κατάσταση.

 

ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ TRX

 

ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΕΠΙΠΕΔΩΝ

Κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης μίας άσκησης TRX το σώμα σου αναγκάζεται να “ενεργοποιήσει” διάφορους μυς σε όλο το σώμα σου για δύο λόγους.

Ο πρώτος και βασικότερος έχει να κάνει με τη διατήρηση της σωστής θέσης του σώματός σου (πρέπει να είσαι απόλυτα σταθερός όταν εκτελείς την άσκηση).

Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με τη φύση των ασκήσεων που περιλαμβάνει μία προπόνηση TRX, οι οποίες εμπεριέχουν περιστροφικές και διαγώνιες κινήσεις που δύσκολα θα συναντήσεις στα κλασικά όργανα ενός γυμναστηρίου.

Η λεγόμενη “δυναμική αστάθεια” που προκύπτει  σε βοηθά να βάλεις στο παιχνίδι μύες του σώματός σου που δεν γυμνάζονται κατά την εκτέλεση κλασικών ασκήσεων στο γυμναστήριο. Πίστεψέ με, θα εκπλαγείς από τη δύναμη που κρύβουν αυτοί οι “θαμμένοι” και “υποτιμημένοι” μύες του σώματός σου.

Όλα τα παραπάνω θα σε βοηθήσουν να αυξήσεις τη συνολικότερη δύναμη του σώματός σου καθώς και τη μυϊκή σου διάπλαση.

 

ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΗΝΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΟΥ

Κάθε TRX άσκηση θα “παιδέψει” τον πυρήνα-κορμό του σώματός σου, αφού αυτός θα “παλεύει” να βρει σταθερότητα πάνω στην ασταθή βάση των ιμάντων.  ην ξεχνάς πως κατά τη διάρκεια εκτέλεσης κάθε άσκησης το σώμα σου θα πρέπει να βρίσκεται σε απόλυτη ισορροπία. Ασκήσεις όπως η σανίδα TRX θα βοηθήσουν τα μέγιστα ως προς την ενδυνάμωση του πυρήνα του σώματός σου.

 

ΜΙΚΡΟ ΡΙΣΚΟ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥ

Οι ασκήσεις TRX σε αναγκάζουν να εστιάσεις στη σταθερότητα του πυρήνα του σώματός σου. Αυτό σημαίνει επιπλέον “δουλειά” για τους αντίστοιχους μύες και τις αρθρώσεις σου. Όπως αναφέρουν οι ειδικοί, 10 λεπτά προπόνησης TRX ανά 2-3 φορές την εβδομάδα μπορεί να επιφέρει σημαντική βελτίωση στους τομείς της νευρομυϊκής ενεργοποίησης και της αποτελεσματικής χρήσης των νεύρων και των μυών του σώματός σου.

Τα παραπάνω στοιχεία είναι που θα σε βοηθήσουν να ελέγξεις καλύτερα τις κινήσεις του σώματός σου, και επομένως να αποφύγεις τραυματισμούς. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως αρκετές έρευνες έχουν δείξει πως μία προπόνηση TRX μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες τραυματισμού στην περιοχή των κάτω άκρων του σώματός σου έως και 39% σε σύγκριση με μία κλασική προπόνηση με βάρη.

 

ΙΔΑΝΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΩΝ ΚΙΛΩΝ

Η TRX προπόνηση θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις “δυνατές” θέσεις κατά τη διάρκεια των άρσεων κιλών σε τυπικές ασκήσεις γυμναστηρίου. Οι γυμναστές προτείνουν την εκτέλεση ασκήσεων στους ιμάντες που ”μιμούνται” τις εμπλεκόμενες κινήσεις ορισμένων τυπικών ασκήσεων του γυμναστηρίου (π.χ. πιέσεις σε οριζόντιο πάγκο). Με τον τρόπο αυτό το κορμί σου θα μάθει να “αντέχει” για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα υπό μεγάλη ένταση, ενώ η εκτέλεση των ασκήσεων με βάρη θα πραγματοποιείται πιο εύκολα και γρήγορα.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σπαραγγόσουπα με αβοκάντο και λάιμ

Έχουμε συνηθίσει να τρώμε τα σπαράγγια είτε βρασμένα σαν χόρτα, είτε να τα βάζουμε στην ομελέτα μας. Ένας διαφορετικός τρόπος είναι να τα κάνουμε...

Πως θα κάψεις το περιττό λίπος με δύο μόνο ασκήσεις

Για να φύγει το λίπος από το σώμα μας δεν χρειάζεται κόπος, αλλά... τρόπος! Πέρα από το γεγονός ότι πρέπει να προσέξουμε τη διατροφή...

Εύκολη και νόστιμη συνταγή για μύδια σαγανάκι

Πολλοί από εμάς είμαστε λάτρεις των θαλασσινών και των οστρακοειδών. Και με αυτά μπορούμε να δημιουργήσουμε υπέροχα λαχταριστά πιάτα που θα γλείφουμε και τα...

Λίμνη Δόξα: Απόδραση όλες τις εποχές του χρόνου

Η λίμνη Δόξα είναι ένας μαγευτικός προορισμός, που ενδείκνειται για όλο τον χρόνο, καθώς βρίσκεται μια ανάσα από την Αθήνα και στην πραγματικότητα, πρόκειται για...

Χρωματική ένταση στα Royal Oak Offshore της Audemars Piguet (vid)

Ακόμα μια παραλλαγή των εμβληματικών Royal Oak Offshore, για όσους δεν διστάζουν να βάλουν χρώμα στη ζωή τους, παρουσίασε η ελβετική Audemars Piguet. Η Audemars...