fbpx

Θες μπράτσα «τούμπανο»; Δες πως θα το πετύχεις

Πας γυμναστήριο και κάθεσαι και χαζεύεις αυτούς που έχουν κάτι μούσκουλα φουσκωμένα και σκέφτεσαι πως θα μπορέσεις να τα αποκτήσεις.

Και μη μου πείτε πως δεν το έχετε σκεφτεί, γιατί όλοι μας θέλουμε τα μπράτσα μας να φαίνονται τεράστια.

Εννοείται, δεν θα πάμε και στην υπερβολή αλλά ένα «τσακ» πιο φουσκωμένο το θέλουμε το χεράκι μας.

Υπάρχουν κάποια tips θα σε βοηθήσουν να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα και να έχεις να καμαρώνεις.

ΚΟΨΕ ΤΗ ΡΟΗ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ

Η προπόνηση μειωμένης ροής είναι μια τεχνική που δουλεύει πολύ αποτελεσματικά (και με ασφάλεια) την υπερτροφία των δικεφάλων, κόβοντας τη ροή του αίματος στις φλέβες (αλλά όχι στις αρτηρίες), υποχρεώνοντας έτσι τις μυϊκές ίνες να οδηγηθούν σε κυτταρική διόγκωση, κυρίως από τη συγκράτηση του γαλακτικού οξέος στους μυς -καίει λίγο, αλλά χαρίζει τεράστιο πρήξιμο.

Πως δουλεύει η τεχνική; τυλίγεις μια ελαστική επιγονατίδα ή κάποιον επίδεσμο στο πάνω μέρος του δικεφάλου και το σφίγγεις αλλά χωρίς να νιώθεις ότι μουδιάζεις και εκτελείς κάμψεις δικεφάλου με λιγότερα κιλά από το όριό σου Δοκίμασε 10-20 επαναλήψεις, κάνε διάλειμμα 30’’ και συνέχισε για άλλα δύο σετ.

 

 

ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΦΟΡΤΙΟ

Δεν θα δεις πραγματικό πρήξιμο στα ποντίκια σου εκτελώντας 6 σετ από 20 επαναλήψεις με νορμάλ κιλά κάθε μέρα. Παίζοντας μόνο 3 σετ με περισσότερα κιλά και πιέζοντας τους μυς σου να επαναλάβουν την κίνηση όσες φορές αντέχεις μέχρι λίγο πριν το σημείο εξάντλησης θα διαπιστώσεις απίστευτη διόγκωση την ίδια μέρα. Φρόντισε απλά να αφήνεις μια μέρα ρεπό στα μπράτσα σου, αλλιώς θα ρισκάρεις κάποιο «σκίσιμο» που θα σε βγάλει εκτός προπόνησης για καιρό.

 

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑΣ ΛΑΒΗΣ ΚΑΙ ΚΑΜΨΗΣ

Η κλασική κάμψη δικεφάλων με αλτήρες είναι μεν αποδοτική, ωστόσο, δεν καταφέρνει να αφυπνίσει το σύνολο των μυών γύρω και δίπλα από τα ποντίκια (και των τρικεφάλων συμπεριλαμβανομένων). Παίξε κάμψεις με αλτήρες υπό γωνία 45ο, δοκίμασε κάμψεις με μπάρα κλειστής/ανοιχτής λαβής, μην ξεχνάς και τις έλξεις σε μονόζυγο με κλειστή λαβή.

 

ΔΟΥΛΕΨΕ SUPERSET

Εννοούμε την «καταιγίδα» που υφίστανται τα μπράτσα σου από δύο συνεχόμενες ασκήσεις ανταγωνιστικών μυϊκών ομάδων, όπως για παράδειγμα εξαντλητικό σετ κάμψεων δικεφάλων και στη συνέχεια (χωρίς διάλειμμα) εκτάσεις ή βυθίσεις τρικεφάλων, με σκοπό να ηρεμήσουν οι δικέφαλοι κ.ο.κ.
Δες μια απλή φόρμουλα:
 Έλξεις στο μονόζυγο με κλειστή λαβή και εκτάσεις τρικεφάλων με αλτήρα
– Κάμψεις δικεφάλων με αλτήρες και βυθίσεις
– Κάμψεις δικεφάλων σε τροχαλία και πιέσεις τρικεφάλων σε τροχαλία με σκοινί ή γαλλικές πιέσεις τρικεφάλων.
Όρισε τα κιλά και τις επαναλήψεις σου στο μέγιστο δυνατό.

ΕΚΤΕΛΕΣΕ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «2,5 ΕΚΑΤΟΣΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ»

Περιλαμβάνει κάθε κίνηση που μπορεί να χτίσει τεράστια ποντίκια με ή χωρίς βάρη.

 

ΜΗΝ ΤΡΩΣ ΣΑΝ ΣΠΟΥΡΓΙΤΑΚΙ

Δηλαδή συνέχεια και τα πάντα εκτός κορεσμένου λίπους και με έμφαση στην πρωτεΐνη, την οποία πρέπει να αυξήσεις κατά 200-300 γραμμάρια ημερησίως. Ο λόγος; Ένα εκατοστό μυϊκού ιστού στους δικεφάλους σου μεταφράζεται σε 4 κιλά άπαχης μυϊκής μάζας στο σύνολο των κιλών του σώματός σου. Και τέτοια ποσότητα μυών δεν δημιουργείται τρώγοντας παιδικές μερίδες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιες τροφές καταπολεμούν τον τυμπανισμό

Είναι εκείνες οι φορές που αισθανόμαστε την κοιλιά μας πρησμένη με αποτέλεσμα να έχουμε τα φυσικά επακόλουθα αυτού το πρηξίματος, όπως ανεξέλεγκτα αέρια και...

Parfait γιαουρτιού με φρέσκα φρούτα και βρώμη

Θέλετε να προσθέσετε στο πρωινό σας κάτι το διαφορετικό, για να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα; Ένα εκπληκτικό parfait γιαουρτιού με φρέσκα φρούτα και βρώμη θα...

Μάθε τους λόγους που δεν μπορείς να τρέξεις γρήγορα

Το τρέξιμο είναι η ιδανική προπόνηση για να γυμνάζουμε όλους τους μύες. Δεν είναι τυχαίο που κάθε είδους προπόνησης ξεκινάει με τρέξιμο. Συνεχώς ψάχνουμε τρόπους...

Τι πρέπει να προσέξετε όταν παραγγέλνετε ψάρι στην ταβέρνα

Καλοκαίρι χωρίς ψάρι και ταβερνούλα δεν γίνεται. Το να είσαι σε μια ταβέρνα σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα, και ν’απολαμβάνεις φρέσκα ψάρια είναι...

Μύδια: Εύκολη και καλοκαιρινή συνταγή

Τα μύδια είναι από τα οστρακοειδή που όταν βγαίνουμε έξω για φαγητό, είναι από τα πρώτα πιάτα που παραγγέλνουμε. Ιδίως το καλοκαίρι, που είναι η περίοδος όπου το ψάρι...