Το 15λεπτο six pack στο σπίτι

Πολλοί θα θέλαμε ν’αποκτήσουμε six pack μέσα σε λίγα λεπτά. Και να έχουμε ένα σώμα χωρίς λίπος και γραμμωμένο.

Υπάρχει μια συγκεκριμένη προπόνηση που μας δίνει αυτό ακριβώς το αποτέλεσμα. Αρκεί να γίνεται σε καθημερινή βάση στο σπίτι.

Έχει επινοηθεί από το Scott Britton, o οποίος είναι ιδρυτής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού φορέα γυμναστικής ενάντια στον καρκίνο- Battle Cancer.

Πρόκειται για τρεις ασκήσεις για αρχάριους με σκοπό να τονώσουν τους μυς του πυρήνα.

Αυτού του είδους οι ασκήσεις εκτός από την απόκτηση six pack βοηθάνε στην ενδυνάμωση των ώμων, του στήθους και των μπράτσων Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα ζευγάρι ketlebells και ένα στερεό κουτί.

Ο Scott Britton συμβουλεύει: «Ξεκινήστε προοδευτικά τις επαναλήψεις κάθε άσκησης σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνονται παρακάτω, και προσπαθήστε βδομάδα τη βδομάδα να ανεβάζετε επίπεδο, είτε πρόκειται για περισσότερες επαναλήψεις, είτε για περισσότερα σετ».

«Θα διαπιστώσετε πόσο πιο δυνατοί θα αισθάνεστε μετά από μερικές μόνο προπονήσεις, την ίδια στιγμή που οι κοιλιακοί σας θα ξεκινούν την πορεία τους για απαλλαγή από το λίπος».

 

LSIT

Mια κλασική ισομετρική άσκηση σωματικού βάρους, που αν και “ακίνητη”, έχει την ιδιότητα να ενεργοποιεί το σύνολο των κοιλιακών μυών. Στηρίξτε το σώμα σας με τα χέρια κάθετα στο έδαφος και πάνω σε ένα ζευγάρι kettlebells, σχηματίζοντας με τον άνω μέρος του κορμού και τα πόδια εκτεταμένα, ένα L (μια ορθή γωνία). Αναπνέοντας κανονικά, μετρήστε όσα δευτερόλεπτα αντέχετε και ξεκουραστείτε για 20’’. Επαναλάβετε τρεις φορές.

 

ΒΥΘΙΣΕΙΣ ΤΡΙΚΕΦΑΛΩΝ

Τοποθετήστε τα χέρια σας πίσω στηρίζοντάς τα σε ένα κουτί και τοποθετήστε το σώμα και τα πόδια σε ευθεία θέση σχηματίζοντας γωνία 45 μοιρών με το έδαφος. Λυγίζοντας τους αγκώνες κατεβάζετε τον κορμό προς τα κάτω, μέχρι οι γοφοί να φτάσουν στο πιο χαμηλό σημείο με το έδαφος, διατηρώντας τη σπονδυλική στήλη κάθετη και τα πόδια διαρκώς τεντωμένα εμπρός. Πιέστε με δύναμη τα χέρια για να επανέλθετε στην αρχική θέση, και επαναλάβετε.

 

ΕΠΙΚΛΙΝΗ PUSH UPS

Στηρίξτε το σώμα σας στο κουτί με τα χέρια ανοιχτά στο εύρος των ώμων και τα ακροδάχτυλα των ποδιών να ακουμπάνε σταθερά στο πάτωμα. Με τα χέρια σε πλήρη έκταση και το σώμα σε απόλυτα ευθεία γραμμή, χαμηλώνετε το σώμα λυγίζοντας τους αγκώνες μέχρι που το στήθος να ακουμπήσει το κουτί. Παύση για 1’’ και επιστροφή στην αρχική θέση. Επαναλάβετε.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιους μύθους για το ψωμί δεν πρέπει να πιστέψεις

Το ψωμί είναι από τις τροφές που όλοι έχουμε στο σπίτι μας. Βέβαια, πρόκειται για μια παρεξηγημένη τροφή, καθώς όλοι πιστεύουν πως παχαίνει και...

Γιατί το σχοινάκι είναι η καλύτερη γυμναστική

Αν δεν έχετε εντάξει το σχοινάκι στη γυμναστική σας είναι καιρός να το κάνετε. Καλά είναι τα βάρη, καλοί οι αλτήρες, καλός και ο...

Πρόσεχε τι τρως ανάλογα με την ηλικία σου

Η διατροφή είναι από τους πιο βασικούς παράγοντες μιας υγιεινής ζωής. Αυτό το παίρνουμε σαν δεδομένο και πρέπει να τηρείται κατά γράμμα. Λόγω των πολλών...

Τα σημάδια που φανερώνουν ότι είσαι καλός εραστής

Το να κερδίσεις με το σπαθί σου τον τίτλο «καλός εραστής» θέλει πολύ δουλειά από την μεριά σου. Και αυτό συμβαίνει επειδή οι γυναίκες...

6 τρόποι για να αυξήσεις την αυτοπεποίθησή σου στο κρεβάτι

Το «κρεβάτι» είναι μεγάλη υπόθεση για εμάς τους άντρες. Είναι το μεγαλύτερο άγχος μας όσο κι αν προσπαθούμε να το κρύψουμε. Πρέπει να ξέρεις πως...