Το 15λεπτο six pack στο σπίτι

Πολλοί θα θέλαμε ν’αποκτήσουμε six pack μέσα σε λίγα λεπτά. Και να έχουμε ένα σώμα χωρίς λίπος και γραμμωμένο.

Υπάρχει μια συγκεκριμένη προπόνηση που μας δίνει αυτό ακριβώς το αποτέλεσμα. Αρκεί να γίνεται σε καθημερινή βάση στο σπίτι.

Έχει επινοηθεί από το Scott Britton, o οποίος είναι ιδρυτής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού φορέα γυμναστικής ενάντια στον καρκίνο- Battle Cancer.

Πρόκειται για τρεις ασκήσεις για αρχάριους με σκοπό να τονώσουν τους μυς του πυρήνα.

Αυτού του είδους οι ασκήσεις εκτός από την απόκτηση six pack βοηθάνε στην ενδυνάμωση των ώμων, του στήθους και των μπράτσων Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα ζευγάρι ketlebells και ένα στερεό κουτί.

Ο Scott Britton συμβουλεύει: «Ξεκινήστε προοδευτικά τις επαναλήψεις κάθε άσκησης σύμφωνα με τις οδηγίες που δίνονται παρακάτω, και προσπαθήστε βδομάδα τη βδομάδα να ανεβάζετε επίπεδο, είτε πρόκειται για περισσότερες επαναλήψεις, είτε για περισσότερα σετ».

«Θα διαπιστώσετε πόσο πιο δυνατοί θα αισθάνεστε μετά από μερικές μόνο προπονήσεις, την ίδια στιγμή που οι κοιλιακοί σας θα ξεκινούν την πορεία τους για απαλλαγή από το λίπος».

 

LSIT

Mια κλασική ισομετρική άσκηση σωματικού βάρους, που αν και “ακίνητη”, έχει την ιδιότητα να ενεργοποιεί το σύνολο των κοιλιακών μυών. Στηρίξτε το σώμα σας με τα χέρια κάθετα στο έδαφος και πάνω σε ένα ζευγάρι kettlebells, σχηματίζοντας με τον άνω μέρος του κορμού και τα πόδια εκτεταμένα, ένα L (μια ορθή γωνία). Αναπνέοντας κανονικά, μετρήστε όσα δευτερόλεπτα αντέχετε και ξεκουραστείτε για 20’’. Επαναλάβετε τρεις φορές.

 

ΒΥΘΙΣΕΙΣ ΤΡΙΚΕΦΑΛΩΝ

Τοποθετήστε τα χέρια σας πίσω στηρίζοντάς τα σε ένα κουτί και τοποθετήστε το σώμα και τα πόδια σε ευθεία θέση σχηματίζοντας γωνία 45 μοιρών με το έδαφος. Λυγίζοντας τους αγκώνες κατεβάζετε τον κορμό προς τα κάτω, μέχρι οι γοφοί να φτάσουν στο πιο χαμηλό σημείο με το έδαφος, διατηρώντας τη σπονδυλική στήλη κάθετη και τα πόδια διαρκώς τεντωμένα εμπρός. Πιέστε με δύναμη τα χέρια για να επανέλθετε στην αρχική θέση, και επαναλάβετε.

 

ΕΠΙΚΛΙΝΗ PUSH UPS

Στηρίξτε το σώμα σας στο κουτί με τα χέρια ανοιχτά στο εύρος των ώμων και τα ακροδάχτυλα των ποδιών να ακουμπάνε σταθερά στο πάτωμα. Με τα χέρια σε πλήρη έκταση και το σώμα σε απόλυτα ευθεία γραμμή, χαμηλώνετε το σώμα λυγίζοντας τους αγκώνες μέχρι που το στήθος να ακουμπήσει το κουτί. Παύση για 1’’ και επιστροφή στην αρχική θέση. Επαναλάβετε.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα λάθη που κάνεις στη προσωπική σου υγιεινή

Θέλεις να νιώθεις γοητευτικός και να είσαι πάντα σένιος; Είναι μερικά πράγματα που θέλουν ιδιαίτερη προσοχή στη προσωπική μας υγιεινή, όπως είναι το καθάρισμα των...

Η απόλαυση των κλασικών αυτοκινήτων γίνεται virtual

Τα κλασικά αυτοκίνητα είναι πολύ ακριβά στην αγορά, την αποκατάσταση και τη συντήρησή τους. Η προσομοίωση της οδήγησής του όμως όχι. Όσοι έχουν ασχοληθεί με...

4 διαφορετικές σανίδες που θα φτιάξουν το κορμό

Οι ασκήσεις γυμναστικής είναι πολλές και για διαφορετικά μέρη του σώματος. Ο κορμός είναι ένα σημείο που χρειάζεται ένα συγκεκριμένο είδος άσκησης, τη λεγόμενη...

Ποιες τροφές μπορούμε να καταψύξουμε

Πολλές φορές αγοράζουμε προϊόντα από το σούπερ μάρκετ, τα οποία δεν χρησιμοποιούμε για αρκετό καιρό, με αποτέλεσμα να χαλάνε και να τα πετάμε. Μας έχει...

Το πρωινό ντουζ σου δίνει περισσότερη ενέργεια

Το πρώτο πράγμα που κάνουμε όταν ξυπνάμε είναι να φτιάξουμε τον καφέ μας και να καθίσουμε να τον απολαύσουμε. Κάποιοι, άλλοι βέβαια προτιμούν να...