fbpx

Τρέξιμο: Ποιες είναι οι σωστές στάσεις του σώματος

Το τρέξιμο έχει καθιερωθεί σαν τη πιο βασική άσκηση προτού ξεκινήσουμε με τις υπόλοιπες ασκήσεις. Είναι περισσότερο άσκηση προθέρμανσης για να αρχίσουν οι μυς να μπαίνουν σε λειτουργία.

Είτε τρέχουμε σε διάδρομο, είτε έχουμε πάρει τους δρόμους, το τρέξιμο επιβάλλεται για μια σωστή προπόνηση.Η σωστή τεχνική και η σωστή στάση του σώματος θα μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε τον τρόπο τρεξίματός μας, έτσι ώστε να τρέχουμε γρηγορότερα αλλά και να προστατεύσουμε τα πόδια και τη μέση μας.

Ποια είναι τα μυστικά αυτά; Ας τα δούμε πιο κάτω αναλυτικά.

Χέρια και ωμοπλάτες

Οι ωμοπλάτες και οι ώμοι πρέπει να είναι σωστά τοποθετημένοι κατά τη διάρκεια του τρεξίματος. Σε τι βοηθάει αυτό; Επιτρέπει στο άνω μέρος του σώματος να παραμείνει χαλαρό και να διατηρεί καλή στάση ενώ τρέχει.

Για να αποφύγετε πόνους στην πλάτη, προσπαθήστε να μην κλίνετε πολύ προς τα εμπρός. Επίσης, διατηρήστε τους αγκώνες σου σε γωνία 90ο και αφήστε τους πήχεις να κινούνται σύγχρονα με το βηματισμό –αυτό βοηθά να αναπτύσσετε μεγαλύτερη ταχύτητα.

Διασκελισμός

Πως μας βοηθάει ο διασκελισμός; Η ελαφριά ανύψωση του γονάτου επιτρέπει να πετύχετε πιο αποτελεσματική λειτουργία του διασκελισμού σας. Αν το πόδι μένει αγκυλωμένο σε κάθε βηματισμό, κινδυνεύετε να τραυματιστείτε σοβαρά.

Επίσης, το μέγεθος του διασκελισμού, όπως και η ταχύτητα των ποδιών σας θα είναι κατά 30% πιο μειωμένα από το αν ανασήκωνατε το γόνατο ελαφρώς.

Πέλματα

Σιγουρευτείτε ότι τα δάχτυλα των ποδιών σας είναι στραμμένο ευθεία εμπρός. Λίγο πιο μέσα ή λίγο πιο έξω, σταδιακά θα οδηγήσει σε κάκωση αστραγάλου.

Επίσης, το πέλμα πρέπει να προσγειώνεται στο έδαφος πρώτα με τα ακροδάχτυλα και κατόπιν με την περιοχή της καμάρας. Σχεδόν ποτέ δεν ακουμπά κάτω η φτέρνα. Ο λόγος; Αφενός αρτιότερη μηχανική λειτουργία αναπήδησης ποδιού και αφετέρου ελαχιστοποίηση τραυματισμών αστραγάλου, γάμπας και ισχίων.

Κεφάλι και αυχένας

Η σωστή στάση είναι να κοιτάτε ευθεία, μπροστά με τον αυχένα καλά στηριγμένο με τάση προς τα πάνω. Γέρνοντας τον αυχένα προς τα κάτω, εμποδίζετε την ανώτερη αναπνευστική οδό- τον λάρυγγα- να εισπνέει επαρκές οξυγόνο.

 

 

 

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αλεξάντερ Μάβριν… ρε φίλε έλεος, μας τσακίζεις το ηθικό…

Μεγάλη περίπτωση. Ο Αλεξάντερ Μάβριν είναι ένας Ρώσος φωτογράφος και influencer του instagram που φωτογραφίζει και βάζω στοίχημα πως τακτοποιεί τις πιο ποθητές γυναίκες...

Kosmoride νέα δραστηριότητα για τα e-Bikes

Η Kosmocar, Επίσημος Εισαγωγέας των Volkswagen, Audi, Skoda και Ducat, πρωτοπόρος εταιρία στην ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα, ανακοίνωσε την έναρξη μίας νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας, την...

Τι πρέπει να γνωρίζεις για το σεξ στο αυτοκίνητο

Το έχουμε δει σε ταινίες και κάποιοι το έχουν δοκιμάσει για να ξεφύγουν από τα τετριμμένα και να απολαύσουν μια διαφορετική εμπειρία στο σεξ. Γιατί...

Προπόνηση στην άμμο για τέλειο σώμα

Ωραία η γυμναστική στο γυμναστήριο, αλλά τώρα το καλοκαίρι τι γίνεται; Εάν έχετε βάλει τη γυμναστική στη καθημερινότητά σας σίγουρα είναι ένα ζήτημα το τι...

Μπιφτέκια λαχανικών

Θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό που να είναι ταυτόχρονα και υγιεινό; Μία είναι η λύση, και δεν είναι άλλη από πεντανόστιμα μπιφτέκια λαχανικών. Για τους...