fbpx

Κίνητρα για να μην χάνεις τη προπόνησή σου στο γυμναστήριο

Όλοι θέλουμε να έχουμε γυμνασμένο σώμα, αλλά λίγοι ακολουθούμε πιστά τη διαδρομή σπίτι-γυμναστήριο ή δουλειά-γυμναστήριο.

Μπορεί να ενθουσιαζόμαστε στην ιδέα πως θ’ αποκτήσουμε το σώμα που θέλουμε και να πηγαίνουμε με χαρά να γραφτούμε σε κάποιο γυμναστήριο, αλλά λίγοι το επισκέπτονται τακτικά και χύνουν ιδρώτα στα μηχανήματα.

Πληρώνουμε τη συνδρομή στο γυμναστήριο ενθουσιασμένοι, αλλά μετά από ένα διάστημα δεν ξαναπατάμε.

Αυτό οφείλεται είτε στη βαρεμάρα των μετακινήσεων, είτε στο φόρτο εργασίας  και έτσι η συνδρομή μας καταλήγει στα σκουπίδια.

Είναι κρίμα να δίνουμε τόσα λεφτά στις συνδρομές και να μην τις αξιοποιούμε όπως πρέπει.

Γι’ αυτό, υπάρχουν τρόποι που μπορεί να σας δώσουν το κίνητρο στο να μείνετε πιστοί στην προπόνησή σας ώστε να μη την ξαναχάσετε ποτέ.

Εάν ανήκεις και εσύ στην παραπάνω κατηγορία δεν έχεις παρά να κάνεις ένα από τα παρακάτω: 

ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Σύμφωνα με ομάδα Καναδών επιστημόνων, όσο πιο στενά συνδέετε την άσκηση με τη προσωπική σας ταυτότητα τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να κάνετε την προπόνηση μέρος της καθημερινής σας ρουτίνας.

Εμπλουτίστε τη μέρα σας με οπτικά ερεθίσματα- για παράδειγμα, αφήστε τα αθλητικά παπούτσια δίπλα στην εξώπορτα του σπιτιού σας και την τσάντα του γυμναστηρίου στο αυτοκίνητο σας.

 

ΚΑΝΤΕ ΣΥΧΝΑ LOGIN

Σύμφωνα με έρευνα στο Journal of American College Health, οι άνθρωποι που αναφέρουν την πρόοδο τους στους άλλους έχουν περισσότερες πιθανότητες να παραμείνουν στο πρόγραμμά τους, αλλά δεν χρειάζεται αυτή η αναφορά να γίνεται face to face.

Οι επικεφαλής της έρευνας βρήκαν ότι, ανεβάζοντας την πρόοδο που έκανε κάποιος online, βελτίωνε τ’αποτελέσματα όσο και αν γυμναζόταν τακτικά σε ομάδα.

 

ΒΡΕΙΤΕ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ

Αν γυμνάζεστε με ένα κολλητό, σιγουρευτείτε ότι είναι στα ίδια κυβικά με εσάς, λέει μελέτη του περιοδικού Science. Οι συμμετέχοντες που είχαν παρόμοιο σωματότυπο –BMI- ηλικία και επίπεδο fitness, είχαν πάνω από 3 φορές περισσότερες πιθανότητες να παραμείνουν πιστοί στο πρόγραμμα προπόνησης σε σχέση με όσους είχαν λιγότερο συμβατούς συνεργάτες.

ΡΙΞΤΕ ΤΟ ΠΗΧΗ

Οι μεγάλοι στόχοι είναι πιθανό να μην επιτευχθούν. Οι επιστήμονες στο Journal of Consumer Research αναφέρουν ότι αν συγκεντρώνεστε σε μικρές επιτυχίες θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα. Αντί, λοιπόν, να σκέφτεστε συνεχώς τα εφτά κιλά που θέλετε να χάσετε, επικεντρωθείτε στο πως θα διπλασιάσετε το ένα κιλό που χάσατε μέχρι τώρα. Μόλις πλησιάσετε το τελικό στόχο σας επικεντρωθείτε στα βήματα που σας απομένουν.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Parkour για…τολμηρούς- Όσα πρέπει να ξέρεις για το ριψοκίνδυνο άθλημα

Σήμερα, θα μιλήσουμε για το parkour. Ένα άθλημα για τολμηρούς και ριψοκίνδυνους. Για όσους το λέει η ψυχή τους και θέλουν η αδρεναλίνη να...

Πόνος στο στομάχι; Δες ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγεις

Ένας από τους πιο συνηθισμένους πόνους που μας ταλαιπωρεί είναι ο στομαχόπονος και κάποιες φορές είναι ανυπόφορος. Μπορεί να είναι από κάποιο κρύωμα ή...

Ζώδια: Εβδομαδιαίες αστρολογικές προβλέψεις

Ζώδια: Τι επιφυλάσσει η εβδομάδα που έρχεται; Πως μας επηρεάζει η ανάδρομη πορεία του Ερμή στον καρκίνο; Κριέ, ο Ερμής από τις 18/6 θα κινείται...

Ζώδια: Εβδομαδιαίες αστρολογικές προβλέψεις – Πώς μας επηρεάζει η Νέα Σελήνη στην Παρθένο;

Ζώδια: Τι επιφυλάσσει η εβδομάδα που έρχεται; Πώς μας επηρεάζει η Νέα Σελήνη στην Παρθένο στις 17 Σεπτεμβρίου; Διαβάστε αναλυτικά τις εβδομαδιαίες αστρολογικές προβλέψεις. Κριός Κριέ, κάπως μειώνεται...

Λιχαδονήσια: Οι «Σεϋχέλες» της Ελλάδας

Πως θα σας φαινόταν εάν σας λέγαμε ότι μπορείτε να ταξίδεψετε στις Σεϋχέλες... εντός Ελλάδος; Μπορεί να ακούγεται παράξενο, αλλά πράγματι υπάρχει ένα μέρος στην...