Fuji Latifudia: Μας εξηγεί όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε πριν κάνουμε tattoo

Τα τατουάζ έχουν γίνει της μόδας και πλέον σπάνια συναντάς κάποιος που δεν έχει «χτυπήσει» κάτι στο σώμα του.

Όσοι ξεκινούν να κάνουν τατουάζ το σίγουρο είναι πως με δυσκολία θα σταματήσουν και κάθε φορά θα σκέφτονται το επόμενο έργο τέχνης που θα κάνουν πάνω τους.

Ωστόσο, για να κάνεις τατουάζ χρειάζονται κάποιες προϋποθέσεις, οι οποίες δεν είναι λίγες.

Αρχικά, θα πρέπει να τονίσουμε ότι θα πρέπει να είστε πολύ σίγουροι γι’ αυτό που θέλετε να κάνετε, αφού αν το μετανιώσετε, μετά είναι δύσκολο να το αφαιρέσετε και γι’ αυτό οι περισσότεροι καταλήγουν σε κάποιο cover.

Επίσης, ο χειμώνας είναι η ιδανική εποχή για να κάνουμε τατουάζ, αφού δεν πρέπει να το εκθέσουμε στον ήλιο.

Τέλος, όποιος αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα με την υγεία του, όπως ζάχαρο, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να «χτυπήσει» τατουάζ.

Εμείς, επισκεφθήκαμε τον Fuji Latifudia, ο οποίος εκτός από τραγουδιστής είναι και tattoo artist και μας μίλησε γι’ αυτή την τέχνη και μας εξήγησε όλα όσα πρέπει να ξέρουμε πριν αποφασίσουμε να διακοσμήσουμε το σώμα μας μ’ ένα τατουάζ.

Αυτή τη δουλειά μπορεί να την κάνει ο οποιοσδήποτε;

«Αν πραγματικά το αγαπάει και το θέλει, με επιμονή μπορεί να τα καταφέρει. Επίσης, αν κάποιος έχει καλή σχέση με τη ζωγραφική μπορεί να το εξελίξει και να το μάθει»

 

Σου έχουν ζητήσει να τους κάνεις κάποιο περίεργο τατουάζ;  

«Το τατουάζ πρέπει να σε εκφράζει. Κατά καιρούς αρκετοί έρχονται επειδή το τατουάζ είναι μόδα. Παλιά ήταν παρεξηγημένο, αλλά τώρα αν δεν έχεις σε δείχνουν με το δάχτυλο.  Το θέμα είναι καθαρά προσωπικό με το τι θες να κουβαλάς πάνω σου. Ένα περίεργο τατού- που το θεωρώ εγώ περίεργο, αλλά είναι πανέξυπνο- είναι ένα διακοπτάκι, on- of και μου ζήτησε να του το κάνω πίσω από το αυτί»

Στα απόκρυφα σημεία πονάει;

«Πονάει, λίγο, ναι. Κοίτα, εγώ θεωρούμαι «ελαφροχέρης», αλλά συνήθως πονάει. Όταν δουλεύεις σ’ ένα συγκεκριμένο σημείο πάνω από μια ώρα και να μην πονάς, σίγουρα, αρχίζει και ενοχλεί. Αλλά, πιστεύω ότι τίποτα δεν συγκρίνεται με τα πλευρά. Στα πλευρά δεν τρυπάς δέρμα, τρυπάς την ψυχή. Πονάει, δεν μπορείς να σφιχτείς, δεν μπορείς από πουθενά να κρατηθείς. Εκεί, είναι ένα από τα σημεία που πονάει πολύ».

 

Ενώ τα τατουάζ είναι διαδεδομένα στην Ελλάδα, γιατί υπάρχει ακόμα προκατάληψη;

«Πάντα θα υπάρχει προκατάληψη, γιατί όλα τα μυαλά δεν σκέφτονται το ίδιο»

 

Ποια είναι η κατάλληλη περίοδος για να κάνουμε ένα τατουάζ; 

«Ο μεγαλύτερος εχθρός του τατού είναι ο ήλιος και όχι το τατού της επιδερμίδας. Αλλάζουμε κύτταρα καθημερινά. Νεκρά κύτταρα φεύγουν, καινούρια έρχονται. Ο ήλιος τα νεκρώνει πολύ πιο γρήγορα, που σημαίνει ότι κατακαλόκαιρο αποφεύγουμε να κάνουμε τατού. Επειδή, θα πάμε στη παραλία. Υπάρχει και ο κόσμος που δεν πάει παραλία. Έχω τέτοιους πελάτες. Το χειμώνα είναι τέλεια και για την επούλωση και για την φροντίδα. Το καλοκαίρι, μπορείς να κάνεις τατού, αλλά χρειάζεται μεγαλύτερη φροντίδα»

 

Αφού κάνουμε το τατουάζ μας, τι πρέπει να προσέξουμε;

«Μέχρι να επουλωθεί θα πρέπει να τηρήσει τους κανόνες υγιεινής που δεν είναι άλλοι από καθαρά ρούχα, συχνό πλύσιμο, να το κρατάει ενυδατωμένο.  Αφού επουλωθεί, μετά το πλένεις, όπως πλένεις και όλο σου το σώμα. Όταν βγεις στην παραλία, μία ενυδατική ή ένα καλό αντηλιακό για παιδιά».

Μπορούν να κάνουν όλοι τατού ή υπάρχει μία μερίδα ανθρώπων που απαγορεύεται να κάνουν;

« Οι διαβητικοί δεν μπορούν να κάνουν γιατί αν κοπούν δεν σταματάει το αίμα. Όσοι αντιμετωπίζουν τέτοιο θέμα υγείας, οφείλουν να ενημερώσουν. Φυσικά, όλοι πρέπει να δώσουν ένα ιστορικό της υγείας τους, γιατί αυτός που θα τους κάνει το τατουάζ πρέπει να γνωρίζει τη κατάστασή τους για να μην βρεθεί εκτεθειμένος»

Αν δεν θέλουμε ένα τατουάζ, μπορούμε να το αφαιρέσουμε τελείως ή πρέπει να το καλύψουμε μ’ ένα νέο;

«Ο ένας τρόπος είναι να κάνει cover up με ένα μεγαλύτερο. Κάποιοι άλλοι κάνουν  πλαστική  ή  λέιζερ εάν δεν θέλουν πλέον να έχουν κάποιο τατουάζ πάνω τους. Συνήθως, οι περισσότεροι επιλέγουν ένα cover up, γιατί είναι και πιο οικονομική λύση»

Ακολουθήστε το Inkers Tattoo Art στο intagram

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρυστάλλινη εικόνα 4Κ στις 130 ίντσες από την Samsung με τον λέιζερ Premiere LSP9T

Με την ανακοίνωση της διάθεσης του προβολέα εξαιρετικά μικρής απόστασης Premiere LSP9T, η Samsung “σβήνει” κάθε ανταγωνιστή -και τηλεόραση. Η ιδιοφυΐα ενός προβολέα εξαιρετικά μικρής...

Φτιάξε υγιεινό παγωτό με μπανάνα και σοκολάτα

Το καλοκαίρι όταν θέλουμε να φάμε κάτι γλυκό, συνήθως επιλέγουμε ένα παγωτό. Ωστόσο, μετά έχουμε λίγες τύψεις, αφού πήραμε θερμίδες και αυτό σίγουρα δεν το...

Πόσο ευθύνεται η διατροφή για την τριχόπτωση

Η αραίωση των μαλλιών είναι ένας από τους εφιάλτες μας. Δεν είναι μόνο οι 50αρηδες που παρατηρούν αυτό το πρόβλημα, αλλά εμφανίζεται και σε...

Τα λάθη που καταστρέφουν το στυλ μας

Μπορεί να έχουμε ντυθεί άψογα, δηλαδή να έχουμε κάνει ένα τέλειο συνδυασμό ρούχων, αλλά το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό. Κάτι μας χαλάει και ψάχνουμε...

Vegan μουσακάς για μερακλήδες

Η σημερινή συνταγή είναι για μερακλήδες και για εκείνους που αγαπάνε τη μαγειρική και τους αρέσει να περνάνε αρκετή ώρα στη κουζίνα τους. Ένα παραδοσιακό...