fbpx

Τα λάθη που κάνουμε όταν πίνουμε καφέ

Ο καφές είναι το πρώτο πράγμα που κάνουμε όταν ξυπνάμε «για να ανοίξει το μάτι μας» kαι αυτό γιατί η καφεΐνη που περιέχει είναι το συστατικό για να πάρει «μπρος» ο οργανισμός μας.

Έχει απίστευτα οφέλη για την υγεία μας, όπως η πρόληψη κατά της άνοιας, η ενίσχυση του μεταβολισμού και η ενέργεια που δίνει. Άρα, κάνουμε πολύ σωστά που τον πίνουμε.

Παρ’όλα αυτά, κάνουμε κάποια λάθη, από άγνοια βέβαια, που δεν του επιτρέπει να δράσει στον οργανισμό μας, όπως πρέπει.

Ποια είναι αυτά τα μικρολαθάκια που κάνουμε;

ΠΙΝΟΥΜΕ ΚΑΦΕ ΜΟΛΙΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ

Πίνοντας καφέ μόλις ξυπνήσουμε, δεν γεμίζουμε τις μπαταρίες μας, όπως γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Ο λόγος είναι ότι στις δύο πρώτες ώρες αφού ξυπνήσουμε, τα επίπεδα της κορτιζόλης- η ορμόνη του στρες- βρίσκονται στη κορυφή, κάτι που από μόνο του μας δίνει ενέργεια. Οι ειδικοί συμφωνούν ότι η καταλληλότερη ώρα για να πίνουμε καφέ είναι δύο με τρεις ώρες αφού σηκωθούμε, όταν τα επίπεδα της κορτιζόλης πέφτουν κατακόρυφα.

 

ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΚΑΒΟΥΡΔΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΦΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟΣ

Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να πίνουμε τον καφέ που μας αρέσει περισσότερο στη γεύση και όχι αυτόν που πιστεύουμε ότι έχει  περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες. Καμία έρευνα δεν έχει δείξει ότι ο καβουρδισμένος καφές είναι πιο υγειινός από τον κανονικό. Και τα δύο είδη κάνουν καλό, σταθεροποιώντας την πίεση του αίματος και ρίχνοντας την αρτηριακή πίεση.

 

ΠΙΝΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΦΕ

Σύμφωνα με έρευνες, η ημερήσια ποσότητα καφεΐνης που λειτουργεί ωφέλιμα στον οργανισμό δεν ξεπερνάει τα 400mg, που αντιστοιχεί σε δύο μεγάλες κούπες του καφέ ή σε τέσσερα φλυτζάνια. Αν ξεπεράσουμε τη μέτρια κατανάλωση καφέ, μπορεί να αποκτήσουμε προβλήματα με την αρτηριακή πίεση, με το άγχος ή με το γαστρεντερικό σύστημα.

ΒΑΖΟΥΜΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΖΑΧΑΡΗ

Ένα από τα θετικά στοιχεία του καφέ είναι ότι σταθεροποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειώνει τις πιθανότητες για διαβήτη τύπου 2. Αυτό όμως δεν ισχύει για όσους προσθέτουν πάνω από δύο κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη.

 

ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ

Όσο ο ζεστός καφές κρυώσει, τόσο αυξάνεται η τοξικότητά του και αυξάνει τις πιθανότητες καούρας και δυσπεψίας, αλλά και διάβρωσης του οδοντικού σμάλτου. Η επαφή του καφέ με τον αέρα έχει ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση των αντιοξειδωτικών ουσιών του, γι’αυτό και οι ειδικοί προτείνουν να πίνουμε τον καφέ μας μέσα σε μισή ώρα από την παρασκευή του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πως να διαλέξεις κοστούμι ανάλογα με το ύψος σου

Όλοι έχουμε στη γκαρνταρόμπας μας ένα κοστούμι για μια επίσημη και όχι μόνο εμφάνιση. Προσδίδει στυλ και κύρος σε ένα αντρικό look αρκεί να...

Τηγανιά μανιταριών για vegan και όχι μόνο

Η χορτοφαγική διατροφή έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Υπάρχουν άπειρες συνταγές που μπορείτε να πειραματιστείτε, απλές και με υλικά που έχετε...

Τι πρέπει να γνωρίζεις για το σεξ στο αυτοκίνητο

Το έχουμε δει σε ταινίες και κάποιοι το έχουν δοκιμάσει για να ξεφύγουν από τα τετριμμένα και να απολαύσουν μια διαφορετική εμπειρία στο σεξ. Γιατί...

Ποια μπριζόλα είναι η καλύτερη για τη διατροφή σου

Διατροφή χωρίς κρέας δεν υπάρχει. Ειδικά όταν πρόκειται για μια ξεροψημένη μπριζόλιτσα, ποτέ δεν λέμε όχι. Όπως και να έχει μια μπριζόλα στα κάρβουνα αποτελεί...

Φτιάξε υγιεινό παγωτό με μπανάνα και σοκολάτα

Το καλοκαίρι όταν θέλουμε να φάμε κάτι γλυκό, συνήθως επιλέγουμε ένα παγωτό. Ωστόσο, μετά έχουμε λίγες τύψεις, αφού πήραμε θερμίδες και αυτό σίγουρα δεν το...