Η πανακότα είναι ένα γλυκό που έχει πολλούς φανατικούς θαυμαστές. Η συνταγή με καφέ έχει μια εξαιρετική γεύση και θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ. ρόφημα αμυγδάλου
- 1/2 κ.γ. αγάρ αγάρ
- 1 κ.γ. καφέ, στιγμιαίο
- 1 κ.σ. στέβια
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- αμύγδαλα, ωμά
- 50 γρ. φράουλες, κομμένες στα 4
- κακάο, σε σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα σύρμα χειρός το μισό ρόφημα αμυγδάλου με το αγάρ αγάρ.
Παράλληλα, βάζουμε σε μια κατσαρόλα το υπόλοιπο ρόφημα αμυγδάλου μαζί με τον καφέ, τη στέβια και το εκχύλισμα βανίλιας.
Μεταφέρουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήνουμε μέχρι να πάρει μία βράση. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει το ρόφημα αμυγδάλου, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το μείγμα που έχουμε στο μπολ και ανακατεύουμε συνεχόμενα με το σύρμα χειρός.
Αφήνουμε να πάρει μία βράση το μείγμα και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σουρώνουμε και σερβίρουμε σε ποτήρια. Αφήνουμε για 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια μεταφέρουμε στο ψυγείο. Αφήνουμε για 3 ώρες ώστε να σφίξει η πανακότα.