Με λίγο ρύζι και κάποια λαχανικά που έχουμε στο σπίτι μπορούμε να κάνουμε παπάδες. Και μια τέτοια συνταγή είναι το ριζότο με μανιτάρια. Θρεπτικό και νόστιμο που μπορούμε να το φτιάξουμε εύκολα.
ΥΛΙΚΑ
- 240 γρ. καστανό ή κανονικό ρύζι
- 1 1/5 κούπα μανιτάρια της επιλογής σας
- 1 κούπα μαύρα φασόλια βρασμένα
- ½ κούπα κάσιους ανάλατα
- 1 πιπεριά φλωρίνης
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για τη σος
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- Χυμό από δύο λεμόνια
- 2 κ.σ ταχίνι
- Λίγη πάπρικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζετε το ρύζι σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά ή μέχρι να γίνει σπυρωτό. Χτυπάτε όλα τα υλικά για τη σος μαζί και την αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρετε τα μανιτάρια. Αν θέλετε σβήνετε με λευκό κρασί. Προσθέτετε και την πιπεριά Φλωρίνης και τα αφήνετε στη φωτιά για 3-5 λεπτά ακόμη.
Παράλληλα σε ένα μικρό ταψάκι, καβουρδίζετε τα κάσιους στο φούρνο στους 180οC για 5 λεπτά.
Σε ένα γυάλινο μπολ, ανακατεύετε το ρύζι με όλα τα υλικά, μανιτάρια, φασόλια, κάσιους, πιπεριά και περιχύνετε με τη σος.