fbpx

Ριζότο με μανιτάρια

Με λίγο ρύζι και κάποια λαχανικά που έχουμε στο σπίτι μπορούμε να κάνουμε παπάδες. Και μια τέτοια συνταγή είναι το ριζότο με μανιτάρια. Θρεπτικό και νόστιμο που μπορούμε να το φτιάξουμε εύκολα.

ΥΛΙΚΑ

  • 240 γρ. καστανό ή κανονικό ρύζι
  • 1 1/5 κούπα μανιτάρια της επιλογής σας
  • 1 κούπα μαύρα φασόλια βρασμένα
  • ½ κούπα κάσιους ανάλατα
  • 1 πιπεριά φλωρίνης
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

 

Για τη σος

  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • Χυμό από δύο λεμόνια
  • 2 κ.σ ταχίνι
  • Λίγη πάπρικα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζετε το ρύζι σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά ή μέχρι να γίνει σπυρωτό. Χτυπάτε όλα τα υλικά για τη σος μαζί και την αφήνετε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σωτάρετε τα μανιτάρια. Αν θέλετε σβήνετε με λευκό κρασί. Προσθέτετε και την πιπεριά Φλωρίνης και τα αφήνετε στη φωτιά για 3-5 λεπτά ακόμη.

Παράλληλα σε ένα μικρό ταψάκι, καβουρδίζετε τα κάσιους στο φούρνο στους 180οC για 5 λεπτά.

Σε ένα γυάλινο μπολ, ανακατεύετε το ρύζι με όλα τα υλικά, μανιτάρια, φασόλια, κάσιους, πιπεριά και περιχύνετε με τη σος.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tίτλοι τέλους για το ηλεκτρικό Segway

Στα τέλη του επόμενου μήνα διακόπτεται οριστικά η παραγωγή του Segway. Η επίσημη ανακοίνωση έγινε από τον κατασκευαστή του δίκυκλου ηλεκτροκίνητου οχήματος με έδρα...

Tηγανίτες ζυμαρικών

Οι τηγανίτες ζυμαρικών είναι μια διαφορετική εκδοχή της παραδοσιακής τηγανίτας στην αλμυρή της μορφή. Η γέμισή τους τα αγαπημένα σε όλους ζυμαρικά. Μια νόστιμη συνταγή που θα σας...

Πως θα κάψεις λίπος χρησιμοποιώντας τους μυς

Η καύση του λίπους είναι κάτι που μας απασχολεί σχεδόν σε καθημερινή βάση. Οι διαφημίσεις σχετικά με το λίπος και πως μπορούμε να το κάψουμε...

Σούπα με μπρόκολο και γλυκοπατάτα

Οι σούπες σε κάποιους αρέσουν και σε κάποιους όχι. Εξαρτάται βέβαια και τι είδους σούπα είναι. Η συγκεκριμένη είναι μια εκδοχή που είμαστε βέβαια,...

Whisky: Ο «βασιλιάς των ποτών» πρέπει να είναι στο bar του σπιτιού σου

Το whisky είναι ο «βασιλιάς των ποτών» και δεν έχει πάρει καθόλου τυχαία αυτόν τον τίτλο. Υπάρχουν πολλές ετικέτες ανά τον κόσμο και πολλές ποιότητες,...