Ριγκατόνι με vegan σάλτσα Bolognese

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην τρελαίνεται για ζυμαρικά. Υπάρχουν πολύ εύκολες συνταγές και σε διάφορες παραλλαγές που μπορείτε να φτιάξετε με τα ζυμαρικά.

Μια τέτοια συνταγή είναι το ριγκατόνι με vegan σάλτσα Bolognese.

 

ΥΛΙΚΑ

Για τα ριγκατόνι

  • 60 γρ. ελαιολαδο
  • 120 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένo
  • 70 γρ. σέλερι, κομμένο σε μικρό καρέ
  • 140 γρ. καρότο, κομμένο σε μικρό καρέ
  • 100 γρ. μανιτάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 50 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 90 γρ. κόκκινο κρασί
  • 450 γρ. ντομάτα κονκασέ σε κονσέρβα
  • 180 γρ. καφέ φακές
  • 520 γρ. νερό
  • 1 γρ. μπούκοβο
  • 3 γρ. δεντρολίβανο
  • 2 γρ. θυμάρι
  • 2 γρ. ρίγανη
  • 3 γρ. βασιλικό
  • 350 γρ. ριγκατόνι
  • Αλάτι

 

Για τη σάλτσα

  • 130 γρ. αμύγδαλο κάσιους
  • 2 γρ. αλάτι
  • 3 γρ. ελαιόλαδο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα ριγκατόνι:

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το καρότο και το σέλερι, στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα, μέχρι να πάρουν ένα ξανθό χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και το σκόρδο ανακατεύοντας συνεχώς. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, το νερό, τις φακές και το μπούκοβο, αλατίζουμε και μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε με καπάκι για 45 λεπτά περίπου. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά χοντροκομμένα, καθώς επίσης και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Βράζουμε σε κοχλάζον αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα με τις φακές.

 

Για τη σάλτσα:

Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε καλά τα κάσιους, το ελαιόλαδο και το αλάτι μέχρι να αποκτήσουν την υφή της παρμεζάνας.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τη vegan σάλτσα σε βαθύ μπολ και ρίχνουμε από πάνω την παρμεζάνα κάσιους.

Πηγή: womensnews.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δες τους λόγους που πρέπει να αντικαταστήσεις την πατάτα με τη γλυκοπατάτα

Η πατάτα είναι η αγαπημένη τροφή όλων μας. Υπάρχουν πολλών ειδών πατάτες και μία από αυτές είναι και οι γλυκοπατάτες. Κάποιοι ίσως τη γνωρίζετε και κάποιοι...

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την αποτυχία

Η ζωή είναι γεμάτη επιτυχίες αλλά και αποτυχίες. Όταν βάζουμε στόχους το αποτέλεσμα δεν είναι πάντα αυτό που περιμένουμε κι έτσι απογοητευόμαστε και τα...

Τοστ από ζυμαρικά

Μπορεί ν’ακουστεί παράξενο, αλλά το γνωστό σε όλους μας τοστ μπορεί να εκτελεστεί και σε μια νέα εκδοχή που δεν είχες φανταστεί μέχρι τώρα. Πως;...

Δες ποιες τροφές έχεις στη κουζίνα σου και είναι τοξικές

Και να μας το έλεγαν, δε θα το πιστεύαμε. Και σίγουρα δεν είχαμε την υποψία πως κάποιες από τις τροφές που έχουμε στη κουζίνα...

Τρέξιμο: Ποιες είναι οι σωστές στάσεις του σώματος

Το τρέξιμο έχει καθιερωθεί σαν τη πιο βασική άσκηση προτού ξεκινήσουμε με τις υπόλοιπες ασκήσεις. Είναι περισσότερο άσκηση προθέρμανσης για να αρχίσουν οι μυς...