fbpx

Ριγκατόνι με vegan σάλτσα Bolognese

Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην τρελαίνεται για ζυμαρικά. Υπάρχουν πολύ εύκολες συνταγές και σε διάφορες παραλλαγές που μπορείτε να φτιάξετε με τα ζυμαρικά.

Μια τέτοια συνταγή είναι το ριγκατόνι με vegan σάλτσα Bolognese.

 

ΥΛΙΚΑ

Για τα ριγκατόνι

  • 60 γρ. ελαιολαδο
  • 120 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένo
  • 70 γρ. σέλερι, κομμένο σε μικρό καρέ
  • 140 γρ. καρότο, κομμένο σε μικρό καρέ
  • 100 γρ. μανιτάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
  • 50 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 90 γρ. κόκκινο κρασί
  • 450 γρ. ντομάτα κονκασέ σε κονσέρβα
  • 180 γρ. καφέ φακές
  • 520 γρ. νερό
  • 1 γρ. μπούκοβο
  • 3 γρ. δεντρολίβανο
  • 2 γρ. θυμάρι
  • 2 γρ. ρίγανη
  • 3 γρ. βασιλικό
  • 350 γρ. ριγκατόνι
  • Αλάτι

 

Για τη σάλτσα

  • 130 γρ. αμύγδαλο κάσιους
  • 2 γρ. αλάτι
  • 3 γρ. ελαιόλαδο

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα ριγκατόνι:

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το καρότο και το σέλερι, στη συνέχεια προσθέτουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα, μέχρι να πάρουν ένα ξανθό χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και το σκόρδο ανακατεύοντας συνεχώς. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, το νερό, τις φακές και το μπούκοβο, αλατίζουμε και μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε με καπάκι για 45 λεπτά περίπου. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε όλα τα μυρωδικά χοντροκομμένα, καθώς επίσης και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Βράζουμε σε κοχλάζον αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα με τις φακές.

 

Για τη σάλτσα:

Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε καλά τα κάσιους, το ελαιόλαδο και το αλάτι μέχρι να αποκτήσουν την υφή της παρμεζάνας.

Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τη vegan σάλτσα σε βαθύ μπολ και ρίχνουμε από πάνω την παρμεζάνα κάσιους.

Πηγή: womensnews.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διάλεξε το κατάλληλο αντηλιακό ανάλογα με το δέρμα σου

Πόσο σίγουρος είσαι για το τι αντηλιακό βάζεις στο σώμα σου; Και δεν εννοούμε για το αν είναι ληγμένο, αλλά για το αν είναι το...

Συνταγή για πεντανόστιμες σοκολατένιες καριόκες

Οι σοκολατένιες καριόκες είναι ένα γλύκισμα- κέρασμα που θα ξετρελάνουν οποιονδήποτε τις δοκιμάσει. Η συνταγή είναι πολύ απλή και δεν θα χρειαστείτε πολλά υλικά. Μπείτε...

Η νέα μπάλα της Premier League έχει την υπογραφή της Nike

H Nike είναι από τα μεγαλύτερα brand αθλητικών ειδών, η οποία κατά καιρούς έχει βάλει την υπογραφή της σε φανέλες αθλητικών συλλόγων και έχει...

5 μυστικά για τέλειο ψητό κοτόπουλο

Όσοι θεωρούν τον εαυτό τους «καλούς μάγειρες» σίγουρα γνωρίζουν και πως να φτιάχνουν το τέλειο ψητό κοτόπουλο. Σεφ μπορεί να μην είστε αλλά τα στοιχειώδη...

Τι πρέπει να πάρεις μαζί σου στη παραλία

Μπορεί να βρισκόμαστε προς τα τέλη καλοκαιριού, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τελειώνουν και τα μπάνια  μας. Η θάλασσα είναι ένα μέρος που λατρεύουμε να...