Καλοκαιρινές βραδιές στο μπαλκόνι με ένα δροσιστικό aperitivo Delight Spritz και με το ιδανικό συνοδευτικό με ζεστές ελιές με σκόρδο και μυρωδικά.
Μια συνταγή που θα λατρέψετε και θα είναι η παρέα σας τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ
ΓΙΑ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΟ
- 500 γρ. διάφορες ελιές
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
- ½ κ.γ μπούκοβο (γλυκό ή καυτερό)
- 2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
- ½ κ.γ ξερή ρίγανη
- Ελαιόλαδο
ΓΙΑ DELIGHT SPRITZ
- 100 ml Martini Roso
- 200 ml Three Cents Pink Grapefruit Soda
- 2 λεπτές φέτες αγγουριού –κομμένο κατά μήκος
- 2 φέτες ακερωτού λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε το συνοδευτικό με τις ελιές. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τις ελιές, το τριμμένο σκόρδο και το μπούκοβο, για περίπου 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε τα φυλλαράκια από το δεδρολίβανο και την ρίγανη, σοάρουμε για 2 λεπτά ακόμα και αποσύρουμε από την φωτιά. Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπολ σερβιρίσματος.
Ετοιμάζουμε τα Delight Spritz. Γεμίζουμε με παγάκια 2 χαμηλά ποτήρια. Προσθέτουμε το Martini (50 ml στο κάθε ποτήρι).
Απογεμίζουμε το κάθε ποτήρι με Τhree Cents Pink Grapefruit Soda
Γαρνίρουμε με μια φέτα αγγουριού και μια φλούδα λεμονιού το κάθε ποτήρι.
Απολαμβάνουμε τα aperitivo μας συνοδεύοντάς τα με τις ζεστές ελιές και -αν θέλουμε- λίγο φρυγανισμένο ψωμί και κάποιο τυρί της επιλογής μας. Όσες ελιές περισσέψουν, τις καλύπτουμε με μεμβράνη ή τις βάζουμε σε τάπερ και τις φυλάμε στο ψυγείο για 3-4 μέρες.