Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα μάφινς είναι από τα πιο δημοφιλή γλυκά για μικρούς και για μεγάλους.
Υπάρχουν πολλές συνταγές για την παρασκευή τους και εμείς σας παρουσιάζουμε μια εύκολη συνταγή για ελαφριά και αφράτα μάφινς.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΜΑΦΙΝΣ
-260 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-100 γρ. ζάχαρη
-1/2 κ.γ baking powder
-180 γρ γάλα φυτικό
-150 γρ. μπανάνα πολύ ώριμη
-40 γρ. ηλιέλαιο
– 2 κ.γ εκχύλισμα καραμέλας
-60+10 γρ. σταγόνες σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύτε το αλεύρι με το baking powder. Σε άλλο χτυπάτε το γάλα με το λάδι και το εκχύλισμα. Προσθέτετε και τη ζάχαρη και χτυπάτε καλά. Πολτοποιείτε την μπανάνα και την ανακατεύετε κι αυτή στα υγρά υλικά. Ρίχνετε το αλεύρι σταδιακά κι ανακατεύετε
Στο τέλος προσθέτετε τα 50 γρ. σταγόνες σοκολάτας. Μοιράζετε το μείγμα σε θήκες μάφιν, γαρνίρετε με τις υπόλοιπες σταγόνες και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου μισή ώρα ή ώσπου να βγει καθαρό το μαχαίρι που μπήγετε στο κέντρο του μάφιν. Ψήνετε σε αντιστάσεις και για 2 λεπτά στο τέλος σε αέρα για να πάρουν χρώμα.