Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε λάτρεις των ζυμαρικών και όχι άδικα. Μπορούμε να κάνουμε άπειρους συνδυασμούς και δεν είναι απαραίτητο να περιλαμβάνουν κρέας.
Γι’αυτό και εμείς σας δίνουμε ιδέες, όπως αυτή τη συνταγή για πεντανόστιμη μπολονέζ για χορτοφάγους και μη. Για να ξεφύγουμε λιγάκι από τα ίδια και τα ίδια.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 ΑΤΟΜΑ
– 200 γρ. κιμάς από σόγια
– 180 γρ. κρεμμύδι σε καρέ
– 160 γρ. καρότο σε καρέ
– 80 γρ. κλωνάρι σέλερυ σε φέτες
– 5 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
– 500 γρ. χυμό ντομάτας
– 400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας
– 1 κ.σ πολτός ντομάτας
– 3 δαφνόφυλλα
– 7 μπαχάρια
– 5+5 κ.σ ελαιόλαδο
– 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
– μία χούφτα ψιλοκομμένος μαϊντανός
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε τη σόγια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στο μεταξύ ζεσταίνουμε τις 5 κ.σ ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο, το σέλερυ για δύο λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί.
Όταν εξατμιστεί, προσθέτουμε το στυμμένο κιμά, τα δαφνόφυλλα, τα μπαχάρια, ανακατεύουμε και μετά προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό. Αφού πάρει μια βράση, προσθέτουμε το χυμό, τον πελτέ και τα ντοματάκια και αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου για 50 λεπτά ή ώσπου να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και το μαϊντανό και σβήνουμε τη φωτιά.
Καλή σας απόλαυση!