Οι σοκολατένιες καριόκες είναι ένα γλύκισμα- κέρασμα που θα ξετρελάνουν οποιονδήποτε τις δοκιμάσει.
Η συνταγή είναι πολύ απλή και δεν θα χρειαστείτε πολλά υλικά. Μπείτε στην κουζίνα και κάντε τα μαγικά σας.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 14 ΚΑΡΙΟΚΕΣ
– 50+50 γρ καρύδι –μισό χοντροκοπανισμένο, μισό αλεσμένο
– 50 γρ. φρυγανιά αλεσμένη
– 150 γρ. κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί
– 100 (1/2 φλιτζάνι) γρ. γάλα σόγιας
– 2 κουταλίες σούπας σιρόπι αγαύης/σφενδάμου ή μελιού για τους μη vegan
– 2 κουταλάκια του γλυκού φυτικό βούτυρο
– ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
– ¼ κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα καρύδια, τη φρυγανιά, το γαρύφαλλο, την κανέλα και ανακατεύετε. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το γάλα και το βούτυρο για να λιώσουν. Προσθέτετε και τα 70 γρ. λιωμένης σοκολάτας και ανακατεύετε καλά.
Ενώνετε καλά τα δύο μείγματα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια σχηματίζετε ένα ρολό, το τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο και το βάζετε στο ψυγείο να σφίξει. Όταν έχει σφίξει, το κόβετε σε κομμάτια με κοφτερό μαχαίρι. Βουτάτε κάθε κομμάτι σε μπολ με τα 150 γρ. λιωμένης σοκολάτας και τα τοποθετείτε σε λαδόκολλα. Όταν κρυώσουν, τα τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο και τα αποθηκεύετε στο ψυγείο.