Vegan τιραμισού

Γίνεται ένα κλασικό ιταλικό γλυκό να παραλαχθεί σε vegan; Φυσικά και γίνεται.

Ένα τέτοιο πολύ γνωστό γλυκό είναι το τιραμισού που στο άκουσμα και μόνο της λέξης μας τρέχουν τα σάλια.

ΥΛΙΚΑ

Για τη βάση

  • 3 κ.σ ρεβυθάλευρο
  • 150 ml ζεστό νερό
  • 150 γρ. ζάχαρη καρύδας
  • 4 κ.σ λάδι καρύδας
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ baking powder
  • 50 γρ. άμυλο αραβοσίτου
  • 1 γενναιόδωρη πρέζα αλάτι

 

Για τη γέμιση

  • 200 γρ. ωμά ανάλατα κάσιους
  • 625 γρ. γιαούρτι σόγιας- γεύση βανίλιας
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 110 γρ. λιωμένο λάδι καρύδας

 

Για το γαρνίρισμα

  • 240 ml φρέσκο καφέ
  • 4 κ.σ αμαρέτο ή ουίσκι- προαιρετικό
  • 1-2 κ.σ σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 1 κ.σ κανέλα

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Από το βράδυ μουλιάζουμε τα κάσιους σε νερό και τ’ αφήνουμε στην άκρη. Την επομένη τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα συστατικά για τη γέμιση και τα πολτοποιούμε μέχρι να έχουμε μια λεία υφή. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι ρεβυθιού και το νερό και χτυπάμε μέχρι να μην μείνει κανένα κομμάτι.

Προσθέτουμε το λάδι και τη ζάχαρη καρύδας και χτυπάμε καλά. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι το αλεύρι, το μπέικιν και το άμυλο αραβοσίτου.

Ετοιμάζουμε ένα ταψί με λαδόκολλα, απλώνουμε το μείγμα απάνω και το ψήνουμε για 10 με 20 λεπτά. Προσοχή, να μην καεί.

Βεβαιωθείτε ότι η βάση έχει ψηθεί βάζοντας μια οδονογλυφίδα. Αν βγει καθαρή, τότε είναι έτοιμη.

Την αφήνουμε να κρυώσει καλά. Στη συνέχεια την αφαιρούμε.

Τοποθετόυμε ένα στρώμα στο κάτω μέρος κάθε ποτηριού. Ανακατεύουμε τον καφέ και το αλκοόλ και ρίχνουμε το μισό στο κάτω στρώμα βάσης. Ρίχνουμε πάνω στη βάση τη γέμιση.

Επαναλαμβάνουμε για τη δεύτερη στρώση.

Πασπαλίζουμε με κακάο και κανέλα και το αφήνουμε να μείνει στο ψυγείο όλη νύχτα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποτελεσματικές θεραπείες για τη τριχόπτωση

Ένα από τα άγχη των αντρών είναι η τριχόπτωση αντιμετωπίζοντας τον κίνδυνο να μείνουν φαλακροί. Κάτι που έχει γίνει φόβος και τρόμος και έτσι...

Piëch GT2: Ο πήχης ανεβαίνει στα σπορ ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Αν δεν γνωρίζετε τη μάρκα Piëch μην σπεύσετε να αμφισβητήσετε τις γνώσεις περί αυτοκινήτων. Διότι πρόκειται περί startup. Με τέτοια όμως στελέχωση, που υπόσχεται...

Γιάννης Ζευγώλης: Παρουσιάζει το νέο του βιβλίο με τίτλο «Καλημέρα»

Ο Γιάννης Ζευγώλης μας λέει την δική του «Καλημέρα» και μας παροτρύνει να κάνουμε το ίδιο μέσα από το νέο του βιβλίο που κυκλοφορεί...

Οι μπάρες δεν είναι μόνο για τους «φουσκωτούς»

Όταν πάμε στο γυμναστήριο αυτό που συναντάμε είναι «παραφουσκωμένους» να σηκώνουν πολλά κιλά. Είναι η κατηγορία των ανθρώπων που στόχος είναι το «χτίσιμο» μυών...

Πριν από ακριβώς 50 χρόνια ο οραματιστής Κώστας Καββαθάς δημιούργησε το περιοδικό 4 Τροχοί

Ακριβώς 50 χρονια πριν ο Κώστας Καββαθάς κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος των 4Τροχών την 1η Οκτωβρίου του 1970. Του περιοδικού που έμελλε να γίνει...